Topplista - Costa Rica

Costa Rica är ett land vi verkligen gillar och besökt flera gånger, så av just av den anledningen utökas topplistan med några fler punkter än vanligt. Costa Rica är ett land som erbjuder mycket äventyr vilket är något som vi gillar och det märks säkert. Men det finns också väldigt många vackra miljöer, mysiga platser och underbara ställen, så listan skulle kunna göras ännu längre.

Vid La Fortuna finns dess grottor där vi gick en otroligt bra guidad tur. Det var spännande, intressant, coolt, imponerande, trångt, häftigt. Ja denna tur bjöd på allt. Och desto modigare man var ju coolare blev det.
En tur som på en heldag innehöll allt klassiskt äventyr man kan hitta i Costa Rica. Canopy, rapelling, tarzan swing, klättring, ridning, bad, tubing, lerbad och ett dopp i varma källor. Snacka om att kroppen var mör efter den dagen men det var även en vansinnigt kul dag!

En av Costa Ricas absolut vackraste stränder, med bra surf, yoga, och hela byn vilar i en mysig atmosfär. En plats man lätt blir lite kär i.

Costa Rica har många, många, många vattenfall. Men favoriten måste jag nog ändå säga är Nauyaca Waterfalls i söder. Otroligt vackert, kul att bada och även hoppa i. Man kunde även rida den långa vägen dit om man inte orkar gå. Så det är en favorit!
Tror faktisk Costa Rica var det land som började med canopy. Hur som helst är den en riktigt magkittlande upplevelse som ger ett rejäl adrenalinpåslag. Fantastisk kul enligt mig och det är faktiskt många äldre som provar på det här också. Då vi åkte canopy vid La Fortuna var det vi plus en hel familj där även farmor och farfar var med. Tuff familj alltså!

Ett litet paradis och ett otroligt mysigt ställe i närheten av Arenal, där man bor i en trädkoja och verkligen blir ett med den underbara naturen.

Ytterligare an av landets vackraste stränder, med bra surf och där man har hela stranden nästa för sig själv för antalet turister är väldigt få. Har man tur kan man se sköldpaddorna lägga ägg på stranden och Hotel las Tortuga som ligger precis vd stranden är väldigt mysig och apan Caine har koll på allt.

En fin tur mitt i natten där vi fick se vilda havssköldpaddor krypa upp på stranden och lägga sina ägg. På bara en halvmeters avstånd satt vi på knä i sanden och tittade. Guiderna plockade vid ett tillfälle även upp ett ägg som vi fick känna på innan han lade tillbaks det.

Landet har många fina vattenfall som sagt och ytterligare en favorit är Llanos de Cortes Waterfall i norr, som ligger som en egen grön och frodig oas mitt i ett annars mycket tort ökenliknande landskap. Det är enkelt att ta sig ner till och har även en fin sandstrand.


Till och med i regn är det en underbar vandring. Och jädrar vad det regnar när det väl regnar!
Strax innan Jacó (norrifrån) passerar man en bro där det kryllar av enorma krokodiler. En plats som lockar massor av turister att stanna till för att sträcka på benen just där och vi är inget undantag. Man kan även åka på en flodtur där under om man känner sig modig.


Ett enkelt men färgglatt litet ställe i Tamarindo som säljer världens godaste efterrättscrêpe.

En svit bestående av ett helt flygplan, beläget bland trädtopparna mitt i Manuel Antonios djungel och med mängder av nyfikna apor som närmsta grannar. Väldigt coolt boende!
Inte helt dumt att hyra på på Nicoyahalvön för att utforska den södra tippen under en dag. Se både vattenfall, stanna till i mysiga Montezum mm. mm.
15. THE BAKERY
Ett bageri i Santa Teresa som är en guld värd. De serverar enormt goda desserter som lika gärna skulle kunna vara gjorda på något Svenskt expertbageri. Och deras frukost med fruktsallad, hemmagjord müsli och naturell yoghurt är underbart god!

3 kommentarer :

Freedomtravel sa...

Mycket att se och uppleva! Man blir definitivt sugen på att åka dit! :)

Sanna Rosell sa...

Hej! Roligt att ha hittat till din "hörn" av världen! Vi verkar dela en förkärlek för Costa Rica - vilket häftigt land och härliga människor. Nu var det länge sen jag var där och jag skulle gärna vilja tillbaka för att jämföra då och nu (på gott och ont). Har du varit i andra länder i Centralamerika?

Christine - 29° sa...

Så roligt Sanna! Har även hittat ditt "hörn" av världen. :)
Ja vi fullkomligt älskar Costa Rica och åker nog tillbaks dit nästa år eller i slutet av detta år. Första gången jag var där var 2007 och tittar man enbart på Santa Teresa så har enormt mycket hänt sedan dess. Tex från endast ett fåtal svenska turister till enormt mycket svenska turister. All förändring är ju på gott och ont, men mestadels till det bättre skulle jag ändå säga.
Utöver CR har vi även varit i Nicaragua. Också det ett fantastiskt land, verkligen! Coolt och läckert. :)