Tram genom skogen

Det första vi gjorde på plats i Monteverde var att åka "SAAB" runt bland trädtopparna. En tur på ca 2 timmar där man i lugn takt åkte en hängande spårvagn fram bland löven. Vagnen kunde man själv stanna/starta när helst det passade, typ om man skulle se något djur eller så, vilket vi inte riktigt gjorde...


Det fanns tre olika stationer längs vägen. Där man vid en första stationen kunde gå av och går runt lite på egen hand, vid den andra fick man en guidad tur och vid stopp tre var ett café där vi bjöds på kaffe, juice och kakor.

Guiden, Steven, var otroligt duktig och ivrig på att lära oss allt om Costa Ricas natur. Bla fick vi veta att man inte ska ta i de ludna OJO DE BUEY (bilden ovan) som är någon slags frökapsel. För tar man i dem får man mängder av små stickor som smärtar. Och bästa sättet att lindra och få ut taggarna är att ha händerna i hett vatten i 10 min. Snacka om tur att man inte av nyfikenhet pillat på de där! Vad gäller djur så var det ena djuret vi såg en gigantisk råtta utan svans, enligt mig. Men enligt guiden var det en AGUITY (bilden nedan), som dessutom ska vara en väldigt välsmakande delikatess. Dock fridlyst.

 Natural wonders tram - Monteverde - Costa Rica

2 kommentarer :

Marina sa...

En sådan där delikatess som man kan äta så länge man inte vet vad det är man äter...

Christine sa...

Ha, ha! Ja precis! :-)