Everglades Safari

Vi var till EVERGLADES SAFARI PARK idag på deras Eco-Adventure Tour, som inkluderade en Airboat Ride och Alligator Wildlife Nature Show. Att åka airboat fram genom Everglades var extremt roligt. Inte alls som att åka vanlig båt, nä det här gav en helt annan känsla. Typs som att man flög fram på en mjuk bomullsyta. Men jag tänkte flera gånger att "nu kommer vi gå på grund" då vi åkte fram genom vassen och man knappt såg tillstymmelse till vatten. Men vi gick inte på grund, inte i närheten, inte ens fast vi färdades fram på vad som inte ens såg ut att vara vatten. Självklart såg vi alligatorer också vilket för många kanske ses som höjdpunkten på en sådan här tur. Men för att va helt ärlig så var vi båda två mer fascinerade av båten för det var så enormt kul och speciellt att åka airboat. Och eftersom vi i Costa Rica sett både krokodiler och kajmaner flera gånger så var dessa "kings of the Everglades" liksom inget nytt för oss.
Efter båtturen fick vi ta plats på land för deras Alligator Wildlife Nature Show. Och där kan man snacka om att guiden lekte med enorma bjässar till alligatorer. "Killer" hette den ena och jag behöver nog inte förklara varför han fått det namnet. Själva showen var faktiskt mer informativ än leksam och det gjorde den väldigt bra. Alla avslutades sedan med att guiden kom ut i publiken med en alligatorunge som man fick hålla i om man ville. Jag som förväntat mig att skinnet vore hård blev väldigt förvånad över hur otroligt mjuk alligatorungen var.
Hela äventyrsturen i sig var jättebra, guiderna var både roliga och duktiga, och priset för hela paketet var dessutom väldigt överkomligt: 23 USD per person (ca 150kr). Det enda negativa var att allt gick för fort, allt hade gärna fått pågått dubbelt så länge.


Everglades Safari Park - Miami - Florida - USA

2 kommentarer :

Veiken sa...

Den turen hade jag gärna gjort LÄNGE, gärna utan alligatorerna, men med full fast i en airboat! Härligt.... ännu en sak jag vill göra!

Veiken sa...

full fart heter det ;)