Tävling & välgörenhet - så plantera ett träd du också!

Ladda ner en app, motionera, få chansen att vinna fina priser och gör samtidigt livet bättre för andra. Själv så planterade jag ett träd i VI-SKOGEN i östra Afrika idag. Kanske kan låta märkligt att göra såhär från hemmaplan, men det är enklare än man tror. Outdoorföretaget Haglöfs har i vår tagit fram en app som veckovis skickar utmaningar på olika distanser, där den kortaste hittills varit 3km och den längsta 20km. Man kan anta utmaningarna genom löpning, cykling, trekking, kayak, skridskoåkning mm. Och för varje genomförd utmaning skänker Haglöfs ett träd till organisationen Vi-skogen, som i sin tur planterar trädet i området runt Victoriasjön. Trädplanteringen leder till minskad fattigdom, ökad tillgång till mat, ökad biologisk mångfald och klimatanpassning. För varje genomförd utmaning har man även själv chansen att vinna fina priser från HAGLÖFS L.I.M SERIES (lätta produkter i ren design för snabb och lätt vandring).

Så med andra ord är det här en app att gilla. Tävling är kul, välgörenhet fantastiskt och utmaningar är roligt. Så idag har jag genomfört veckans utmaning som var 4 km. Eftersom jag cyklar till jobbet fram och tillbaks (ca 1 mil enkel väg) så är ju vissa utmaningar något som bara blir av på ren automatik. Appen i sig kostar inget, är enkelt att förstå och tar bara någon sekund att starta. Så är det fler som jag som tex cyklar till jobbet eller är ute och motionerar regelbundet - se då till att skaffa L.I.M Challenge och bidra till att andra får det lite bättre! Projektet pågår från den 10 mars till den 17 maj.

3 kommentarer :

Marina sa...

Vilken fantastisk och samtidigt bra idé! Ska genast fixa detta! (Även om det inte blir en hel skog med tanke på mitt något oregelbundna motionerande, kan det ju i alla fall bli något litet träd här och där :)

Anonym sa...

Vilken rolig och fin app. Den måste jag också testa!

/Emma

Aniika sa...

Ska detta bli sparken jag behöver för att komma igång igen? Jag hoppas det! Tack för tipset!