Hej då Nice

Fem härliga dagar i Nice är över och jag är hemma i ett regnigt Sverige igen. Frankrike kommer inte få avslutas med en topplista likt vanlig ordning efter våra resor. Jag har visserligen varit många gånger i Frankrike, men "tyvärr" som liten så jag mins inte så mycket i resvägsfakta. Mest fina stränder utan namn och då jag som 12 år åt sniglar på en väldigt mysig restaurang i Le Porge. 

Men Nice däremot har jag tydligt i mitt minne och jag måste säga att det var en otroligt mysig och gullig stad. Jag kommer speciellt komma ihåg alla fönsterluckor i olika färger, de små gränderna från Gamla Stan, samt alla små repiga bilar. Det sistnämnda kanske kan låta märkligt men jag har nog aldrig varit i en stad och sett så många repiga/buckliga bilar. Men å andra sidan aldrig heller sett så små marginaler för att fickparkera.

Poolen på Splendid Hotel var en riktig guldgruva och den lilla bergsbyn Eze var helt fantastiskt, med kaktusträdgården högst upp och de goda drinkarna med fantastisk utsikt över Franska rivieran.  Eze ser jag nästan som ett måste att rulla förbi och man är i närheten. 

0 kommentarer :