Palais Lascaris

En av de billigaste sevärdheterna i Nice är PALAIS LASCARIS, för det är nämligen gratis att se sig omkring i det gamla barockpalatset från 1600-talet. Palatset fungerade som bostadshus under 1700-talet för stadens allra rikaste invånare. Palatset inhyser också ett av de äldsta bevarande apoteken som har stått sig ända sedan 1738. Tar man marmortrappan upp till andra våningen kan man titta på stiliga möbler, flådigt utsmyckade rum och lätt drömma sig bort om hur det vore att leva som överklass i Nice för 300 år sedan. Vi såg oss omkring i palatset på egen hand men det går även att gå guidade turer. Det var naturligtvis fotoförbud i hela palatset men jag fick av en vakt tillåtelse att snabbt ta några bilder om det gjordes utan blixt.
Gamla Stan - Nice - Frankrike

2 kommentarer :

Freedomtravel sa...

Waow fantastiskt! Vi har tittat mycket på sånt här, eftersom vi byggde med lite inspiration av så här stil i vår förra lägenhet.

Marina sa...

Kul! Tack för tipset. Det ska jag absolut lägga på minnet när det blir dags att börja se sig om i Europa. Det enda jag har sett av Nice än så länge är järnvägsstationen, och det kan ju faktiskt vara kul att se något mer!