Diamond Head

Sista dagen på Hawaii fick jag med mig pappa upp till DIAMOND HEAD som sägs vara den mest berömda vulkankratern i världen. Av de äldre Hawaiianerna kallades den Laeahi och namnet betyder "brow of the tuna" och tittar man på silhuetten av kratern nere ifrån Waikiki kan man se likheten med en "panna av tonfisk". Men det nuvarande namnet Diamond Head uppstod då brittiska sjömän på 1800-talet såg kratern på långt avstånd, såg hur lavastenar glimmade i solskenet och trodde att det finnas diamanter i där. 
Diamond Head är en krater som har varit utdöd i 150.000 år. Kratern är 3520 meter i diameter och vägen upp till toppen är en hike på 1,3 kilometer (enkel väg) och 171 höjdmeter. Stigen slingrade sig fint uppåt och bjöd på underbara vyer. Jag skulle klassa vandringen som relativt enkel medan pappa skulle säga att den var ganska jobbig. Luften var stillastående i själva kratern och gjorde värmen ganska tryckande. Man fick även gå många trappsteg för att ta sig upp till toppen; 74 + 99 + 52 stycken för att vara exakt. Även gå genom en 68 meter lång och mörk tunnel samt delar av försvarets fort. Men det var värt varje steg och svettdroppe för utsikten från toppen var enastående! Man såg hela västra sidan av ön, från Waikiki till Koko Head.Diamond Head - Oahu - Hawaii - USA

3 kommentarer :

Marina sa...

Fantastiska vyer! Jag förstår att det var värt promenaden upp och jag tackar för att jag fick följa med! (Jag kunde ju göra promenaden utan att det var sådär väldigt ansträngande, kunde ju till och med inta morgonkaffet under tiden...;)

Veiken sa...

NU har jag kollat hela Hawaiiäventyret och njutit av alla bilder! Tack för att du delar med dig till oss andra!

MICKAN from QUEENS FIELD¸.•°`♥✿⊱╮ sa...

Åååååå, vad häftigt!
Tack för info och bilder.
Min dotter och hennes kille ska gifta sig på Hawaii:)