Berns Hotel

I helgen kändes det som den Svenska sommaren tog fart på riktigt och det kunde inte ha kommit mer passande då vi just denna helg unnade oss en vistelse på BERNS HOTEL i Stockholm. Ett boutique-hotell med modernt inredda rum, beläget vid Berzelii Park. Det vill säga mitt i stan. Berns nattklubbar har jag varit på tidigare, Björn också för den delen, men själva hotellet har vi aldrig besökt innan. Och trots att jag bott i Stockholm i 13 år och Björn är uppväx här så insåg båda då vi skulle checka in att ingen av oss hade den blekaste aning om vart ingången till själva hotellet låg. Men efter lite letande hittade vi den anonyma entrén, belägen i den lilla gränden till höger. Och följande mening från hotellets hemsida "Välkommen till en av Stockholms bäst bevarade hemligheter" kommer för alltid få mig att tänka på just entrén. För nog kändes den lite hemlig allt.
Men bortsett från entrén så var Berns Hotel både mäkta pampigt och samtidigt äldre mysigt och charmigt. Kanske var själva rummen något för modernt inredda i förhållande till hotellets övriga underbara charm. Men å andra sidan fanns där en fransk balkong, sängkläder som andades kvalité och alla moderna egenskaper och lite mer där till, som ett fyrstjärnigt hotellrum idag bör ha. Frukostbuffén var dessutom underbar precis som deras populära dessertbuffé som också fanns att njuta utav. Måste faktiskt säga att även om man inte bor här bör man gå hit för deras Afternoon Te och låt de söta smaklökarna dans samba. Och kanske är det just dessertbuffén som lockat både Noomi Rapace, Bill Gates, Rihanna och Dalai Lamasom att bo här. Eller så är det hotellets glamorösa känsla, den trevliga personalen, nattklubbarna, eller kanske den majestätiska frukostsalongen med kristallkronor och stora speglar.Som gäst på hotellet har man tillgång till STOCKHOLMS MEST HEMLIGA TAKTERRASS. Som ligger på taket, sex våningar upp och där inredningen har en touch av mysig hemmakänsla (bortsett från cocktailbaren i ena änden då). Det är ingen stor terrass och där blev snabbt fullt. Men vi tillsammans med några goda vänner njöt av den härliga sommarkvällen i ett par av de stora möblerna och med varsin snygg drink i handen. Men om man kan besöka baren som "icke hotellgäst" låter jag förbli hemligt, för jag vet inte ens själv svaret på den frågan. Men jag vet att det är nyöppnat och en förstklassig plats i Stockholm under fina sommarkvällar.


Berns Hotel - Berzelii Park - Stockholm - Sverige

5 kommentarer :

Anonym sa...

Åh, så trevligt ni haft. Skulle vilja sitta under de fantastiska takkronorna och de fina stukaturerna och drömma mig tillbaka till den gamla goda tiden när Strindberg var gäst här.
Siv

Veiken sa...

Underbara bilder från ett hotell där min mamma alltid bodde när hon var i Stockholm. Det var länge sedan, så mycket har förändrats sedan dess..

Rosita sa...

Åå vilka bilder. Jo det går faktiskt att besöka baren även som icke gäst. Men du behöver en speciell inbjudan (VIP kort). En gång hamnade jag av tillfällighet i sällskap med Anita Schulman. Och hon hade tillgång dit minsann. Men "vanliga dödliga" - likt mig alltså, thi hi - kommer ju inte in.
Hälsningar Rosita

Christine sa...

Tack! Ja jag gissade att ett VIP-kort på något vis behövs. Vore ju intressant att veta vad kriterierna är för att få ett sådant. :)

Inga Magnusson sa...

Oj, vilken fin inredning! Berns är ju en klassiker men kanske inte ett ställe där vi vanliga dödliga hänger ofta. Gissar att priserna ligger rätt högt. Du har en fin blogg, roligt att se dina bilder!