Glassprovning - vilken smakuppevelse!

Värden Erik hälsade alla glatt välkomna, ett stort gäng på 14 personer som alla var där för en sak -GLASSPROVNING. Vad vi skulle få testa för smaker fick vi inte veta och en gissningslek började ta fart. När första koppen serverades var förväntningen stor. Färgen intensiv mörkröd och smaken lätt att hitta. Det var nog den friskaste och mest smakrika blåbärssorbet jag någonsin smakat! Men för att vara helt ärlig blev jag lite besviken över bägarens nätta storlek, för efter två tuggor var ju det goda innehållet slut. Men i takt med att glassbägare efter glassbägare serverades och jag började tappa räkningen på hur många vi egentligen ätit... 1, 2, 3, 5, 7, 8, 12... så ändrades min uppfattning. Tack å lov att bägarna inte var större, för hjälp så mätt jag blev av all underbar glass. Smakerna skiftade från hett till syrligt till sött till friskt, den ena bättre än den andra. Att försöka pricka rätt på smakerna var roligt och jag gissade galet fel på den absolut godaste, som jag trodde var mango/ananas, men visar sig vara passionsfrukt/lime. Himmel säger jag bara, den var så vansinnigt god! En annan otippad favorit bland alla smaksensationer var; "brynt smör" och "jordnöt". Ja de kanske låter konstiga båda två, men det var ju det som var så genialt under provningen att man först smakade och sen fick veta ingredienserna. Väldigt lyckat!

Med mig på glassprovningen hade jag experten Fredrik Nylen som jag känner från inspelningarna av Hela Sverige Bakar, där han var framför kameran och jag bakom. Nu mins jag inte exakt hur många små bägare av utsökt gelato som vi fick i oss under glassprovning, men skulle gissa på någonstans runt 15 stycken (per person), plus varsin bägare med två kulor och kanske en strut också. Ha, ha! Kul var det och Erik som höll i provningen var fantastiskt med all sin kunskap och energi. Från att jag vetat noll om hur glass görs så vet jag nu betydligt mycket mer. Och att återgå till att köpa "fuskglass" på mataffären kommer bli svårt hädanefter. 
Själva glassprovningen går att boka via Upplevelse.com och hålls på StikkiNikki. Där görs glassen färsk varje dag och de använder inga kemikalier, inga artificiella stabiliseringsmedel, färgämnen, smakämnen eller annat skräp som gör glass billigare eller enklare att tillverka och lagra. Och det märks kan jag säga! Den var även oroligt smakrik, tack vare att den görs på riktig frukt, riktiga nötter och allt annat möjligt som gör riktigt god Gelato!Upplevelse.com - StikkiNikki - Mariatorget - Stockholm - Sverige


0 kommentarer :