Ring gratis på resan

Dyra telefonräkningar på resan är verkligen ett minne blott tack vare dagens smarta telefoner och datorer. IP-telefoni gör det möjligt att ringa helt gratis så länge man har en internetuppkoppling, och det finns en uppsjö av "ringa-gratis-appar". De populäraste och mest nerladdade är Skype, Viber och Tango. Men den som vunnit våra hjärtan är Viber. Den skiljer sig från mängden genom att vara busenkelt att använda. Man behöver tex inte registrera ett användarnamn utan ditt mobilnummer används som användare. Det gör det även väldigt enkelt att hitta andra som också använder Viber och som man kan ringa gratis till oavsett var i världen man befinner sig. Ytterligare ett stort plus är att "insidan" av Viber har nästan identiskt utseende med den vanliga kontaktlista i telefonen (iPhone), så när som på en lätt lila färg istället för den blåa som är standard. Själva ljudkvalitén är förvånande bra och håller många gånger samma klass som ett samtal via fasta telefonnätet. I själva kontaktlistan finns även en liten telefonlursymbol bredvid varje kontakt som har appen Viber installerad, vilket innebär att du kan ringer den kontakten från Viber. Skulle kontakten inte kunna nås med Viber så använder sig appen av den vanliga ring-funktionen och man debiteras som vanligt.

För oss är Viber överlägsen tack vare sin enkelhet, smidigt att ringa och skicka sms eller mms. Men vill man ha en app med de där extra "lull-lull-funktionerna" är kanske det Svenskutvecklade Skype att föredra, där man kan få ett eget Skype-nummer som vem som helst kan ringa till, använda röstbrevlådor, vidarekopplingar, videosamtal och en hel del annat "extra lull lull".

Nedanstående appar är gratis och finns både för iPhone och Android. För att ladda ner på din telefon går du till "App­store" (IOS) eller "Google Play" (Android) och skriver in appens namn. Sedan väljer du bara att hämta appen. (Tyvärr tas Tele2 +46 ur bruk 1 augusti).

1 kommentarer :

Veiken sa...

Jag har laddat ner Viber i min mobil för länge sedan, men använder den inte. Skype kan hacka rejält när man är på resor. Nu får alla kompisar ladda ner Viberappen, så vi får alternativ. Tack för sparken där bak! :)