Grymt kul med RIB-safari

Nu i söndag var jag och Björn på RIB-SAFARI här i Stockholms skärgård och det var verkligen roligt. En fartfylld och magkittlande upplevelse som minst sagt gjorde än påmind om att man levde. En RIB-båt är en gummibåt med hårt skrov och som kan uppnå farter uppemot 50 knop. Vi som älskar fartfyllda äventyr tog plats längst fram naturligtvis och man satt på mjuka stolar som kan liknas med en hästsadel. Och med ett hårt grepp i räcket framför svischade vi fram i den fina skärgården, leendes och med vobblande kinder. Över vissa vågor kändes det nästan som man flög snarare än följde vattenytan, för herre jösses vilka hopp det blev då och då. Så där så det helt underbart kittlade i magen! Den stora mössan förresten och den varma overallen kändes först lite väl rejäl då vi stod på bryggan innan avfärd, men tack för den säger jag nu i efterhand. För även om det var en relativt varm sommardag så gjorde vinddraget att det blev kyligt. Men kul som satan var det och jag fick nog i mig lika mycket luft som jag normalt sett får på en hela vecka. Ha, ha! Att åka RIB-båt har vi definitivt inte gjort för sista gången.


Under resans gång passerade vi olika sevärdheter som bl.a Waxholms kastell, Kungliga djurgården, Fjäderholmarna, Prins Eugens Waldemarsudde och turen avslutades i lugn takt genom Djurgårdskanalen. Jag har aldrig sett Stockholm på det här sättet förut och insåg plötsligt att staden är ännu finare än jag tyckt tidigare! Kan varmt rekommendera RIB-safari, en tur som tog 1,5 timme, finns att boka på Upplevelse.com och körs fram till 14 september. 


Upplevelse.com - Stockholm - Sverige

4 kommentarer :

Marina sa...

Jag har tänkt många gånger att jag ska testa när jag ser de här båtarna dra iväg ut från Karlstads hamn, det har liksom inte blivit av, men det kanske är dags att göra slag i saken.

Freedomtravel sa...

Det där såg ju grymt kul ut! Och visst är Stockholm fint :)

Anonym sa...

I truly love your website.. Excellent colors & theme.


Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.