Längtan till kommande resa - till Bali

Nedräkningen och längtan till vår kommande resa har minst sagt börjat. Nu är det bara ynka 3 månader kvar tills vi sätter oss på flyget tillbaks till Bali igen. Till solen, värmen, vågorna, mopederna, den knasiga trafiken, den underbara atmosfären och glädjen. Semester. Sååååå efterlängtat! Men vi har fortfarande inte bestämt om vi enbart åker till Bali eller om Filippinerna också blir ett stopp under de två månader vi kommer vara borta. Det återstår att se, men alternativen är Bali och Filippinerna eller Bali och någon/några fler öar i Indonesien.


Många kanske undrar varför just Bali igen? Ja vi räknade faktiskt ut att sammanlagt så har jag och Björn spenderat ca 37 månader på just Bali. Och vi dras fortfarande av samma starka längtan att återvända, så något speciell är det verkligen med ön. Kanske är det folkets sätt att se på livet. Ödmjukheten. Kärleken. Respekten. Det vackra som flödar mellan människorna där men som inte går att ta på eller riktigt förklara med ord. Innebörden av brådska finns inte, de gör allt med ro. De ber till gudarna flera gånger om dagen, vinkar iväg rökelser för vinden med fina handrörelser och så ordnar sig det mesta. Ja det finns så mycket som vi saknar och längtar tillbaks till. Så även de varma vindarna, de lång stränderna och vågorna såklart. Men självklart också bara så enkla saker som flip-flops och de färska solmogna frukterna.
5 kommentarer :

FREEDOMtravel sa...

Oj vad mycket tid ni spenderat på Bali! Förstår att ni fått en speciell känsla för just det stället. Härligt att ha en resa att se fram emot! Vi ser mycket fram emot vår 1 år långa husbilsresa i Europa! :)

Anonym sa...

Underbara bilder! Har ni några tips på hur man bokar biljetter till Bali för hyfsade priser? Eller några allmänna tips när man bokar biljetter? :) Vi brukar försöka boka enkelbiljetter istället för att boka tur och retur direkt, men det verkar ändå dra iväg när det gäller just Bali. :)

Anonym sa...

Ohh vad härligt, kan verkligen förstå att Ni längtar dit till allt det härliga, som en annan värld i världen typ... Kram Sofia

Scottish Moments sa...

bali låter helt underbart... mer än underbart.... :)

Marina sa...

Härligt att det närmar sig! Jag kan förstå att ni åker tillbaka när ni har varit där så mycket. Det blir något speciellt med de platser man lär känna ordentligt.