Strandens gamla väktare

För ca fem sex år sedan påbörjades ett enormt arbete kring Kutas strandväg. Förutom det enorma shoppingcentret, Beachwalk Shopping Center, som byggdes från grunden och idag tar upp nästan halva strandvägen, så tog flera stora hotellkomplex plats. Även många av de hotell och restauranger som redan fanns började bygga om eller bygga ut. Och hela muren ner mot stranden byggdes också helt ny i samma veva.
På den gamla muren "vaktades" varje entréöppning ner mot stranden utav två underliga stenstatyer av något konstigt slag. De underliga statyerna togs naturligtvis bort och ersattes av mer moderna stenar. Men vissa av statyerna lever faktiskt vidare. Två stycken såg vi idag vid Secret Garden Inn, där de står vid entrén till hotellets restaurang. Men av någon anledning har de målats gula och blivit.... ja fula.

2 kommentarer :

Elin Andersson sa...

Är det stor skillnad på staden både husmässigt och turistmässigt sedan ni var där förra gången?

Christine sa...

Jämför man Kuta två år tillbaks så är inte skillnaden så stor. Men jämför man med året vi bodde här (5 år sedan) så har det hänt mycket. Det stora köpcentrumet vid stranden är ju nytt, hela Legian-vägen är nylagd, trottoarerna där också omgjorda, strand-muren ny och ja sen alla hotell som kommit i modell XXL och alla Mc Donald´s restauranger som börjat föröka sig som ogräs. Men det tråkiga med de flesta hotellen är att de byggs som stora betongklossar, totalt ocharmiga och inte i Bali-stil. Sjukt tråkigt. Och det är även mängder av stora hotell som är under uppbyggnad just nu. Visst att turismen ökar här men jag har svår att se hur alla hotell ska kunna fylla sina rum. Tror även en ny typ av turister är på väg in iom de stora nya hotellen. Så de enkla stånden, små warungerna mm kommer nog dö ut mer och mer för att de "nya turisterna" hellre stannar inom sina hotellområden och sen åker till köpcentrumen. Synd.