Velvet Hypnotized - Rooftop Bar & restaurant

Vi hade en romantisk och mysig kväll igår då vi kollade in VELVET HYPNOTIZED som ligger högst upp i det nya köpcentrumet i Kuta. Ett helt ok ställe visade sig. Vad gällde maten så var min faitas jättegod men kycklingen i Björns Pasta Pesto tyvärr full med brosk. Vilket var synd för pastan och den övriga smaken i sig var bra. Vad gällde drinkarna fanns inget att klaga på och vi hade en trevlig kväll med fin utsikt över havet och solnedgången. Sen kan man väl inte direkt skryta om att stället ligger jättehögt upp för det ligger bara på 3:e våningen, vilket i och för sig är högst upp. Men vad gäller höga byggnader på Bali så har det tidigare varit en sällsynthet med tanke på att hus inte får byggas högre än palmtopparna. Men det känns som om det börjat tummats allt mer på den regeln. Jag tror tex att The Stones gick runt det problemet genom att plantera palmer på den näst högsta våningen som sen växte upp över taket. Hi, hi! Men iom att det nu finns flera stycken högre byggnader och allt fler takrestauranger och takbarer i Kuta och Seminyak så har vi bestämt oss för att testa några under tiden vi är här.
Beachwalk Shopping Center - JL Pantai - Kuta - Bali

3 kommentarer :

Siv sa...

Ni ser ut att ha det riktigt bra, det är ni värda.

Siv

Anonym sa...

Vill börja med att säga att du har en fantastisk blogg och du ger massor med bra tips! Hur fungerar det med att åka runt på Bali? Om man bor i Sanur, är det lätt att ta sig fram och tillbaka till Kuta/Seminyak om man t.ex. vill gå ut och äta där eller liknande?

Christine - 29GRADER sa...

Tusen tack! Så kul att höra. :)
De nya vägarna gör det mycket smidigare att åka runt på södra Bali nu så jag skulle inte se det som något problem att åka från Sanur till Kuta/seminyak för att äta någon kväll. Nu tar vi oss visserligen runt på moppe vilket är väldigt enkelt och går fortare än bil. Men billigaste taxibolaget heter Blue Bird och jag skulle gissa att Sanur - Kuta tar ca 30 min och kostar runt 100kr.

(Där det fortfarande är som tjockas trafikmässigt och man kan fastna i bil/taxi är strandvägen i Kuta samt huvudvägen Legian som går genom hela Seminyak och Kuta).