The Kuta Beach Heritage Hotel

Senaste två dagarna (över Nyepi Day) har vi bott på THE KUTA BEACH HERITAGE HOTEL som ligger på strandvägen i Kuta. Inte långt ifrån den plats där det absolut första hotellet i Kuta låg. Hotellet hade ett marint tema och många fina svartvita fotografier från Bali som jag fastnade för, men mer Bali-charm än så fanns inte. Men vill man ha ett modernt och stilrent hotell, med bra läge i Kuta så har man hittat rätt och det finns inget ur den aspekten jag ens kan klaga på. Modernt, fint, rent, bra service, AC och stor fluffig säng med skönt täcke och kuddar. Och läget är som sagt väldigt bra, med stranden precis framför, små stånd bakom, det nyaste köpcentrumet på ena sidan och några minuters promenad åt andra hållet hittar man både Kuta Squaer och Kartika Plaza. Men detta var inte varför vi bodde där. Nej vår största anledningen till att vi bytte hotell nu över Nyepi Day var för att vi ville ha en restaurang som var öppen och en pool med utsikt över havet/delar av staden. Och utsikten från hotellets pool kan man verkligen inte klaga på. Inte poolen heller för den delen. 
Under Nyepi Day så sänds ingenting på TV, men på hotellrummet fann vi en lista med filmer och det visade sig att hotellet satt ihop en egen film-maraton-dag. Väldigt uppskattat måste jag säga för det var både nya och bra filmer!
Under själva Nyepi Day höll även hotellet i flertalet gratis aktiviteter, så som handdukskonst, servettvikning, håruppsättning, målning av naglar, hur man binder traditionella offergåvor, gör mocktails, dekorerar cupcakes mm. Totalt 5 timmar av roliga saker som föll mig helt i smaken medan Björn tyckte allt var rejält omanligt. Så medan han softade vid poolen testade jag två av aktiviteterna. Handduksvikning där jag lärde mig att vika/göra en hund (fast de som höll i kursen påstod att det var en apa, men enligt mig är det en hund). Sen trodde jag även att jag skulle få lära mig mer om hår och naglar på hotellets spa, men där fick jag istället håret uppsatt och mina naglar målade. Vilket i och för sig var väldigt trevligt det också!

The Kuta Beach Heritage Hotel - JL Pantai - Kuta - Bali

2 kommentarer :

Siv sa...

Skulle kunna vara ett hotell i min smak. Rent och fint, bra service och nära till allt.

Marina sa...

Det är absolut en hund!!! (Jättefin dessutom - kanske en ny karriär?)