Jatiluwih risterrasser

En av Balis mest välbesökta byar för att se risterrasser är JATILUWIH som ligger vid foten av berget Batukaru. Inna vi åkte dit läste vi en del sura kommentarer på Tripadvisor om att man var tvungen att betala "inträde" för att se den fantastiska utsikten. Ja det kostade 20.000Rp per person (ca 14kr) att åka igenom byn. Något jag inte riktigt fattar varför man ska gnälla på. Särskilt inte med tanke på de stora turistbussar och även mindre sådana som dagligen slussas upp till byn och risfälten och förstör vägarna nå vansinnigt (det var en väldigt, väldigt guppig sträcka dit på slutet). Väl där så tillåts alla turister att går omkring ute bland risterrasserna, vilket var väldigt kul och även otroligt vackert. Så jag tycker att det inte är mer än rätt att byn / bönderna som äger risfälten får betalt. Det är trots allt någons levebröd man trampar omkring i.


Jatiluwih Village - Tabanan regency - Bali

3 kommentarer :

Swethaiparadise sa...

Vilka underbara bilder och vilka vyer. Fina är Ni med <3
Kram Stina
Ps, jag har en egen privat blogg med :-)
http://stinasbucket.blogspot.se/
Välkommen dir.

Annika/Resfredag sa...

Alltså, jag blir mer och mer övertygad om att Bali måste upp på min "måste"-lista... Följer Cecilia Folkesson på Instagram, träningsprofil som är där på längre föräldraledighet. Dina och hennes bilder tillsammans... det blir för mycket för mig. Måste. Åka. Till. Bali. :)

Fullblodsekologen sa...

Jösses vilka vackra bilder. Får lust att packa resväskan och åka till Bali NU!!! När jag åker över "mina" katalanska berg häpnar jag alltid över alla vackra vin- och olivterrasser, men det där var faktiskt snäppet vassare.