Azure Window

Jag tog mig till toppen av AZURE WINDOW och tillbaks! Tjohoo! Men här hade jag verkligen önskat att jag haft mer tid så jag även hunnit bada i The Blue Hole. För då sightseeingbussen släppte av oss löd instruktionen att vi hade 30 min på oss, sen skulle vi vidare. Själva terrängen var inte den smidigaste så detta var tyvärr inget för stackars mamma med sitt onda knä. Men jag sprang, först till en plattform längre ner, tog några bilder och sedan vidare förbi skylten "do not enter" och upp till toppen! Och vilket fantastiskt naturfenomen. Detta måste man se om man är på Malta / Gozo, men se till att stanna mer än 30 minuter. 
Själva klippformation är ca 100 m hög och har skapats av att två kalkstensgrottor kollapsat. Strax nedanför finns Blue Hole och en 79 m lång tunnel under vattnet, vilket sägs vare en av Europas bästa dykplatser. Azure Window är en plats som också medverkat i flertalet filmer, så som Clash of the Titans, The Count of Monte Cristo, samt i TV-serierna The Odyssey och min favorit Game of Thrones.Azure Window - San Lawrenz - ön Gozo - Malta

0 kommentarer :