Bodyflight - snacka om kul!

Det är inte många veckor kvar tills vi flyger till värmen nu. Men idag testade vi att flyga på ett helt annat sätt -BODYFLIGHT! Sveriges första vindtunnel, dessutom världens högsta, finns nämligen här i Stockholm. Iklädd en overall, hjälm och glasögon kastar man sig ut i en glaskammare som det verkligen blåser i. Sjukt häftigt, men också lite nervöst innan man fattar vad kroppens rörelser har för effekt. Frifallstiden motsvarar totalt samma flygtid som 3 stycken fallskärmshopp från 4000 meters höjd.

Jag kan väl säga att det här var en enormt härlig adrenalinupplevelse. Galet kul är bara förnamnen för jag fick mersmak. Detta vill jag göra igen! (Och varför inte detta stått med som en punkt på min Bucket List undrar jag nu).

Upplevelsen gör man hos BodyFlight. Åldersgräns från 3 år, maxvikt 120 kg. Alla med normal hälsa kan flyga och ingen tidigare erfarenhet krävs. Aktiviteten tar totalt ca 2 timmar och samtlig utrustning som behövs får man låna där (till och med hårsnodd, vilket jag glömde). Men man får inte ta med sig någonting in i vindtunneln så de fotar och filmar när man flyger.

5 kommentarer :

Anonym sa...

Åh, det är ju så himla häftigt! Jag provade det i USA.
Jag hade bara ett missöde med öronpropparna, för när jag tog på hjälmen så åkte den ena öronproppen ut vilket jag inte märkte, så när flygningen var slut så var jag helt lomhörd på det ena örat i några timmar...
Nu vet jag inte om ljudnivån var så hög där du flög så du behövde ha öronproppar?
// Matilda

Christine - 29GRADER sa...

Ja det var riktigt häftigt! :)
Fy va jobbigt att tappa en av öronpropparna. Även om jag tycker att själva känslan av att ha öronproppar i är jobbig i sig (känner mig så instängd), så var det bra att ha under flygningen. Och alla fick öronproppar på plats för det lät ordentligt även där vi flög.

Marina sa...

Så det är kul alltså! Jag har haft funderingar att testa, det finns nämligen en sådan här i Singapore men än så länge har jag nöjt mig med att stå utanför och titta på de som gör det.

Christine - 29GRADER sa...

Tycker absolut att du ska testa! Och i Singapore kanske det är billigare dessutom.

Veiken sa...

WOW! Vilken grej! Jag förstår att det måste vara en härlig känsla! :)