Planering & kommande resa med Baliexperten

Fredag och exakt två veckor kvar tills flyget går. Resenerverna börjar så smått kännas av och jag tycker det är kul hur man kan längta tillbaks till ett resmål så enormt, trots att man varit där mängder med gånger. Men så är det. Längtan till Bali är precis lika stor som alltid och så även listan över saker att göra, saker att se och nya restauranger att besöka. Det mesta som behöver fixas inför resan är nu även ordnat. Så som försäkring, internationellt körkort, vaccinationer, några hotellnätter mm. Och igår kom också en bekräftelse och ett slutgiltigt reseupplägg från BALIEXPERTEN, som under vår tid på Bali ska ta oss runt på en 4-dagars resa. Något vi verkligen ser fram emot. Att bla cykla i bergen runt Munduk, ta oss fram via terrängfordonet Finn Komodo i djungeln, yoga, njuta av ayurevediska behandlingar, besöka kallvattenkällor och kaffeplantage, gå en 9-rätters matlagningskurs i traditionell anda och ge oss av på en romantisk middag på en av Balis mest exklusiva kryssningsfartyg. Det blir verkligen några dagar fyllda med allt från lugn och ro till äventyr, från enkla lokala marknader till stunder med extraordinär service. Sittande med detta reseupplägget i handen och vår andra resemapp med papper liggande vid min sida, vill jag nu snabbt spola fram tiden tills flygplanets hjul greppar Balis landningsbana.

3 kommentarer :

Helena sa...

Det låter som en spännande resa! :)

Unknown sa...

Åh har fått mycket inspirerande tips från din blogg. Vi är tre tjejer som åker nu i början på mars :)
Jag har en liten fråga till dig. Jag har köpt Dukoral men kan inte bestämma mig för om jag ska ta det. Är inte så förtjust i vaccinationer överlag så tar bara om det verkligen känns nödvändigt. Läste något inlägg du hade skrivit om det. Du har klarat dig utan? Jag har en rätt känslig mage så det är väl lite det jag tänker på. Hoppas ni ännu en gång får en härlig resa. Vi kommer kanske befinna oss där nere samtidigt då :) /Evelina!

Christine - 29GRADER sa...

Så härligt att höra Evelina! :)
Vad gäller Dukoral så har vi aldrig tagit det. Ingen av oss har någonsin känt att det behövts (och då är vi en med järnmage och en med känslig mage, men ingen av oss har haft något behöv av det). Visst har vi åkt på rejäl matförgiftning ett par gånger men där skulle Dukoralen ändå inte ha hjälpt. På Bali är maten bra överlag skulle jag säga och vi äter både turistmat och inhemsk mat.

Men vill man vara extra försiktig kan man ju undvika grönsaker (sköljs oftast i kranvatten, vilket man inte ska dricka), se till att äta väl genomstekt mat, undvika råa skaldjur/rå fisk och undvika mat som stått framme länge i värmen.