10 annorlunda restips

1. GLÖMT ELADAPTER
Om du har glömt din eladapter och batteriet blinkar rött i telefonen. Ladda då telefonen via TV:ns usb-uttag.

2. LADDA SNABBT
Visste du att du kan sätta telefonen i flygplansläge när du laddar så det går dubbelt så snabbt!

3. SKOFÖRVARING 
Duschmössor (som man ofta får på hotell) är perfekt att förvara skorna i så de inte smutsar ned övriga kläder i resväskan. 

4. MINDRE TURBULENS
Vill du undvika turbulens på flygplanet ska du sitta på sätena närmast vingarna. 

5.  KARTOR UTAN INTERNET
I appen Google Maps kan man innan resan ladda ned de kartor som behövs så du sedan kan använda dem offline. I appen stället du in det område du vill ha genom att zooma. Därefter går du in i inställningarna och väljer "offline-områden", då sparas den delen du har visad i skärmen. Sedan när du vill använda kartan stänger du av ”data”, och simsalabim kan du använda GPS:n utan att vara uppkopplad mot internet. 

6. FÅ VÄSKAN SNABBARE
Vill du slippa vänta så länge vid bagagebandet? Sätt på en klisterlapp med texten "Fragile” (ömtåligt) på resväskan. Den kommer då hanteras varsammare och läggas ovanpå på alla andra väskor och därmed komma ut först på bandet. 

7. SMUTSTVÄTT I VÄSKAN
Pack ner en hård duschtvål (hotellets kanske?) i påsen bland dina smutsiga kläder så förhindrar det att övriga rena kläder i väskan luktar illa. 

8. PACKA RÄTT
Rulla dina kläder istället för att vika dem så tar de mindre plats i resväskan. 

9. KLARA VÄRMEN BÄTTRE
Har du svårt att anpassa dig till värmen utomhus på semestern? Undvik då att bo i ett AC-rum och välj ett rum med fläkt istället (eller ställ åtminstone inte AC´n på för låg temperatur). Efter några dagar kommer kroppen ha anpassat sig och må bättre av att slippa pendlingen mellan kallt / varmt dagligen.

10. VAR GENERÖS
Innan du åker hem från resan, samla ihop de lösa pengar du har kvar och ge till en hemlös. Då får minst en person till glädje utav din resa.

3 kommentarer :

Annika/Resfredag sa...

Fina tips, ska testa tvålgrejen redan idag!

Elin Andersson sa...

Galet bra tips! Det där med laddning hade jag ingen aning om! Mycket andvänbart!

Discovering The Planet sa...

Riktig bra och verkligen annorlunda tips...