Fantastisk mat och enastående utsikt

Nästan så långt söder ut på Bali det går att komma tillbringade vi gårdagskvällen. Högst upp på Uluwatus klippor där DI MARE RESTAURANG är belägen. En plats även kallad "Billionaire’s Row". Vi skulle egentligen ha ätit här då vi firade vår bröllopsdag för drygt en vecka sedan, men lite problem med bordsbokningen gjorde att middagen försköts. Platsen som restaurangen ligger på är minst sagt magisk och man har verkligen första parkett över de gröna klipporna, solen och det vackra havet. Det finns verkligen ingen omgivning eller granne som stör denna plats. Vi fick dessutom det bästa tänkbara bordet och njöt av en fantastiskt fin kväll. Kockarna gav vi helt fria händer över våra fyrarätters och de imponerade med den ena tallriken ena efter den andra. Även kul hur de valde vem som fick vad för majoriteten av typ av rätter gick hem mitt i prick, vi fick nämligen aldrig samma. Älskar också hur tallrikarna som maten serverades på skiftade i både färg, form och material utefter rätter och aldrig fick vi en tallrik som var lik någon vi tidigare fått. Och vad gäller servicen så var den  exemplarisk. Jag fick till och med ett litet extra sidobord framställt åt min kamera och det har jag aldrig någonsin blivit uppassad med på något annat ställe. Hi, hi!

Själva restaurangen Di Mare tillhör Karma Kandara Resorts. Känner man att plånboken är tung kan man där lätta på den ordentligt genom att spendera några nätter i lyx. Hotellet består utav endast privata poolvillor, samtliga belägna på klipporna och med fantastisk utsikt och privat strand längst ned. Men prislappen för dessa olika typer av villor varierar mellan ca 4.500-44.000kr per natt! Di Mare Reataurant - Karma Kandara Resort - Ungasan - Uluwatu - Bali

7 kommentarer :

FREEDOMtravel sa...

Både maten och utsikten ser ju grym ut!

Siv sa...

Vilka fantastiska matkreationer!

Marina sa...

Lyxigt värre, med andra ord!

Anette sa...

Otroligt vackert! Kontrasterna är verkligen stora mellan vardag och lyx. Björn börjar se mer och mer "hemmatam" ut I dessa miljöer. Kram på er!

Pia sa...

Hur långt är det från Sanur? Ser jättehäftigt ut både mat och utsikt!

Christine - 29GRADER sa...

Pia, med taxi tar det nog runt 45-50 min att ta sig från Sanur till Di Mare. Mest för att trafiken är som den är och inte för att det är jättelångt, skulle gissa runt 2 mil. Taxi på Bali kostar inte jättemycket, men se till att ta en Blue Bird för de är billigast och bäst.

Unknown sa...

Maten ser verkligen inte ut som att den går av för hackor. Varmt och skönt verkar ni ha det också! :)