Hotell Komaneka at Bisma - ljuvligt

Första gången jag hörde talas om Komaneka i Ubud var det av en bekant som bott där och hon var helt såld. Detta var sex år sedan, men i min minnesbank har Anna´s målande beskrivning av hotellet legat kvar och grott. Tills nu, då jag själv fått sätta ner mina fötterna innanför KOMANEKA AT BISMA, och jag förstår nu till fullo hur Anna kunde bli helt kär i detta hotell. Det har egna risfält, två stora pooler, personal som är underbar, ett spa som är helt bedårande, en utsikt som är magisk och dessutom otroligt fina och stora rum. Och då ska tilläggas i vi bott i deras enklaste rum! Så det går ganska snabbt att förstår att de övriga "rummen", deras privata pool-villor, inte kan vara annat än helt magiska. Och hit kom vi inrullande på moppe direkt från Kuta, endast med varsin ryggsäck. Så personalen såg lite frågande på oss efter övrig packning och vi skämdes lite då de små och härligt kalla välkomsthanddukarna blev av mer grå nyans efter ett drag i ansiktet. Men, men. De är väl till för att användas, eller?! ;)











Frukosten  serverades på andra våningen i huvudbyggnaden, där man från en balkong under röda parasoll blickade ut över poolen och risterrasserna. Då vi såg menyn erbjöd den mängder av goda frukostalternativ och vi båda två hade svårt att välja. Sen insåg vi någon minut senare att vi endast satt med första sidan på menyn och det fanns typ fyra eller fem. Så efter en bunt skratt blev det plötsligt ännu svårare att välja. När allt sedan dukades fram fanns ingen risk att vi inte skulle bli mätta och alltsammans var både vällagat och väldigt gott.

Komaneka at Bisma är ett utav kedjans fyra hotell; Komaneka at Monkey Forest, at Tanggayuda och Komaneka at Rasa Sayang. Även ytterligare ett, Komaneka by The Sea, öppnar även i augusti. Och just nu har jag en känsla av att jag kommer prata om vår vistelse vid Bisma med exakt samma värme och entusiasm som Anna gjorde för mig för sex år sedan. För det var verkligen ett helt underbart hotell. Så letar man efter ett lyxigt boende i Ubud bör man definitivt rikta ögonen hitåt. Bisma var vackert på alla sätt och beläget med endast naturens lugn som närmsta granne, men ändå med gångavstånd in till Ubud.










  Komaneka at Bisma - JL Bisma - Ubud - Bali

2 kommentarer :

Kattas Betraktelser sa...

Åh, jag gillar verkligen Indonesien!

Anonym sa...

😘 💖 😘

Anna