

Till resebloggen som skildrar längre aktiva resor till varmare breddgrader. Allt från stort till smått, från höga vulkaner till fantastiska stränder. Men med i bagaget finns i stort sett alltid två surfbrädor och en ständig jakt efter de perfekta vågorna.
Det finns två platser i världen som jag och min man brinner lite extra för; Bali och Costa Rica. Vi har bott 1 år på Bali i Indonesien och återvänt flera gånger. Flera månader har vi också semestrat i Costa Rica som vi aldrig får nog utav. Där köpte vi mark för några år sedan och planerar att en dag bygga ett hus till oss, samt några bungalows för uthyrning.
2020 reste vi till Bali samt Hawaii och blev tvungna att avbryta resan pga coronapandemin, och med det tog bloggen paus i 2 år. Men nu befinner vi oss på Bali igen fram till slutet av april.
// Christine
5 kommentarer :
En sådan härlig kaffeskapelse, jag skulle också vilja bli serverad en sådan i dagens gråväder.
Vilken underbart ställe! juicerna ser fantastiska ut och kaffet så gulligt.
Både kaffet och juicerna ser magiskt goda ut, för att inte tala om stället så mysigt. Tack för fina bilder // Eva
Galet fina bilder du tar!
Måste få fråga då vi inom kort ska till Bali. Har läst att man bör undvika både is, drinkar (förutom öl osv på flaska), färdigskalad/skuren frukt samt skaldjur för att inte åka på turistdiaree.. Ni som tycks kunna landet bra, verkar äta och dricka det mesta. Hur nojig och noga bör man vara? Man vill ju gärna ha is i drinken och frukten på bali vill man ju inte missa..
Tack! Från Micke
Så himla kul att höra Micke, tusen tack! :)
Vi har faktiskt inte undvikit något utav det och klarat oss extremt bra. Jag skulle säga att så länge ni inte äter på de absolut billigaste ställena och köper drinkar som är på tok för billiga än de borde, så bör det inte vara något problem. Men sen kan man ju alltid ha otur, och personer är olika känsliga. Men Bali är ganska modernt idag och med det har standarden på framförallt turistställen ökat extremt rejält.
Is kan man väl leva utan om man är nojig, men frukt däremot får ni inte avstå. Med tanke på hur mycket frukt som jag ätit på Bali skulle jag i så fall haft turistdiarre konstant. Ha, ha! Och då har jag ätit frukt som säljs på stränder och bland de enklaste ställena. Faktum är att de två gånger jag har blivit drabbad, så har jag blivit rejält matförgiftad istället. Det var utav en bit skinka på en smörgås samt av pommes. Vi åt på billiga ställen och det är två saker som för lokalbefolkningen inte är vad de är vana med/vana med hanteringen utav. Slutsatsen är hur som helst att jag tycker inte ni ska vara oroliga eller nojiga. :)
Skicka en kommentar