Sandakan Rainforest Discovery Centre

Vill man slippa undan människor som träng så kan man besöka SANDAKAN RAINFOREST DISCOVERY CENTRE. Det låg på promenadavstånd från vårt hotell (Sepilok Jungle Resort) och då vi av en guide hört bra saker om det, framförallt broarna uppe bland träden, så gick vi dit. Ca en mils promenad senare hade vi utforskat alla broar och utkikstorn. Både de 26 meter upp i luften och den vajande bron någon decimeter över sjön. Det var kul att komma så högt upp i träden och det fanns informationstavlor på många ställen som berättade om både olika trädsorter och fåglar (bortsett från att några skyltar fattades pga tjuvaktiga apor, något centret bad om ursäkt för och försökte hålla efter). Vi var där mitt på dagen och såg inte många djur alls, mer än en stor varan och en enorm orm i sjön! Men där det sistnämnda sedan visade sig vara en stor simmande fågel med väldigt lång hals, vilken är vanlig på Borneo. Så där gick vi från stora spända ögon till "jaha, var det bara en fågel". Själva centret öppnade från början i utbildningssyfte för elever och lärare, men sedan 2007 är alla välkomna (mot en liten betalning) som vill lära sig mer om Borneos djungel, främst träd och fåglar.


Sepilok - Sandakan - Borneo - Malaysia

3 kommentarer :

Anonym sa...

Så härligt det ser ut! Vilket hotell bor ni på och är det gångavstånd från Kota Kinabalu? :)

Christine - 29GRADER sa...

Här vid Sepilok på östra Borneo bodde vi vid Sepilok Jungle Resort, och därifrån var det gångavstånd till detta, samt Orangutang-centret och det för björnarna. (Finns nu en länk till det hotellet i text i inlägget).
I Kota Kinabalu bodde vi på Min Garden hotell, varifrån det var gångavstånd ner till stan. Men från Kota Kinabalu till Sepilok är det lång, vi flög vilket tog 40 min.

Anonym sa...

Aha, såg nu att jag läste lite slarvigt.. Måste låtit som en mycket dum fråga om det var gångavstånd från Kota.. ;) Tack för svaret o alla fina inlägg! :)