Ubud matmarknad

Mellan klockan 05.00-10.00 hålls UBUDS MATMARKNAD öppen och är då en plats som sprudlar av lika mycket färg som rörelser och dofter. Belägen mestadels en trappa ned i förhållande till den vanliga marknaden och uppdelad i olika sektioner. Varav köttavdelningen bör man besöka i så tidig timma som möjligt, innan lukten gör att man helst undviker den delen. Vi var där med ett glatt gäng på totalt 15 personer, i förberedande syfte för stundande matlagningskurs. Vi visades runt av Wayen som pratade och pekade på allt från vit mango till speciella kryddor som vi skulle använda oss av. Riktigt kul och spännande. Älskar ju den traditionella Balinesiska maten, så här sög jag i mig av all kunskap som gavs. Handlade även ett par extra specialingredienser som ska få följa med till Sverige sen.

 Baliexperten.se - Ubud - Bali

3 kommentarer :

FREEDOMtravel sa...

Den traditionella balinesiska maten? Du kanske har berättat om den förut...? Jag skulle i alla fall gärna vilja veta lite mer! :)

Christine - 29GRADER sa...

Det kommer utförligt i nästa inlägg då vi lagar 8 stycken traditionella Bali-rätter. Planen var att det inlägget skulle publiceras samtidigt som detta men klockan blev för mycket. :)

Anonym sa...

Så grönt och gott det ser ut på marknaden. Och den där matlagningskursen ser ju underbar ut!

Emma