Mat som gjorde Björn stumm...

Efter ett tips från en läsare som sa att hon ätit sitt livs bästa Curry på MELTING WOK i Ubud, kunde vi inte annat än gå dit när vi ändå var i byn. De två menyerna bars fram av servitören, två väldigt stora griffeltavlor varifrån hon förklarade deras olika curry´s samt dagens special. Jag slog till på en Curry med kyckling och Björn testade "dagens special", Thai Chicken Salad with Rice Noodles. Medan jag bad om medium valde Björn spicy. Vi båda två gillar stark mat, men han betydligt mer än mig. Då våra tallrikar sedan kom in fick han instruktionen att röra om i sin rätt. Men en tugga senare satt Björn helt tyst och sa sedan inte ett ord under hela lunchen. Ha, ha! Så kan det gå när man ber om stark mat och väljer att ta all stark krydda i en tugga istället för att blanda runt det i maten. Vilken syn måste jag säga, jag har sett Björn testa all möjlig riktigt stark mat men aldrig någonsin sett honom blivit besegrad. Först nu, en lång tystnad och svettig panna. Hi, hi! Min rätt var det också drag i men på ett bra sätt och riktigt gott var det. Dagens special däremot kan Björn fortfarande inte uttala sig om huruvida den var god eller inte, för den var så stark att han aldrig kände någon smak.


 JL Gootama No 13 - Ubud - Bali

2 kommentarer :

Marina sa...

Jag tycker också om stark mat - till viss gräns - men det har jag lärt mig, att i den delen av världen beställer jag inte "hot", det fixar jag inte!

Anette sa...

Ha, ha, ha! Skulle gärna varit med!