På svensk kall mark igen

Surfbagen tar upp nästan halva taxin. AC'n kämpar tappert mot den tryckande värmen och utanför fönstret lyser eftermiddagssolens varma strålar. Vi lämnar staden Kuta bakom oss och hundratals känslor slåss inombords. Jag är oerhört splittrad, men mestadels tung. Samtidigt som jag ser fram emot den svenska sommaren vill jag inte lämna Bali. Jag känner mig inte färdig här, och frågan är om jag någonsin kommer känna mig färdig med Bali. Vi passerar rondellen med den enorma statyn Satria Gatotkaca, en kritvit skulptur av en gud som kämpar med sina jättelika hästar. Statyn är precis lika pampig nu som första gången jag betraktade den, men nu ser jag den försvinna och vi rullar in på flygplatsen. Jag kan inte sätta fingret på varför mitt hjärta känns så tung. Är det här sista gången vi ser Bali? Det har jag svårt att tro. Men kanske är det ovissheten om att jag inte vet när vi är tillbaks nästa gång, som får avskedet att kännas mer än det borde. Uttryck säger "borta bra men hemma bäst". Men jag kan inte förlika mig med det. Bali är också hemma. På samma sätt som Costa Rica har dessa två platser trollbundit och blivit mer än semester, mer än ett turistresmål och mer än en plats man bara passerar. 

Under denna resa har vi nog inte gjort och sett mer än vanligt på Bali, men kameran har däremot följt med på mer saker än vanligtvis. Så i och med det kommer 29grader.se inte går ner i samma dvala som vanligt nu när vi är hemma. Utan minst en gång i veckan för en bra tid framöver kommer Bali få leva kvar här på bloggen, och jag få drömma mig tillbaks.

Stockholm - Sverige

4 kommentarer :

FREEDOMtravel sa...

Tack för alla fantastiska bilder vi fått se och välkommen till Sverige!

Marie sa...

Ha en finfin hemresa! Jag känner igen den där tunga känslan av att åka hem till vardagen igen. Ni är snart tillbaka igen ska du se. :)

Marina sa...

Visst är det så, alltid lika svårt att lämna det är dags för avsked. Hoppas ni fick en bra resa hemåt!

Unknown sa...

Vilket härligt liv du verkar ha. Många fina resor och bilder.

Tips innan du reser är att kolla på hotels.com eller booking.com istället för svenska reseföretag.

Finns även bra rabatter på hotel och flyg som man kan få tag på.

Exempel: http://rabattkodsidor.se/butik/booking-rabattkod/