Primera Hotel i Seminyak - poppis bland svenskar

Under tiden på Bali bodde vi ca två veckor på PRIMERA HOTEL i Seminyak. Ett hotell som utvändigt ser litet ut men rymmer 250 rum. Dock är det något slitet och rummen går hand i hand med första intrycket, de är små. Bor man utan balkong kan nog känslan påminna om hytten på en Finlandsfärja. Men hotellet serverade en varierad frukost (i lokala smaker), personalen var både trevlig, professionell och skämtsam, en pool fanns (även om antalet solstolar endast var 4 stycken) och gratis wi-fi samt dricksvatten ingick dagligen. 


Detta är ett enormt populärt hotell bland yngre svenska turister. Herre gud måste jag nästan säga, för blundande man kunde man tror att man befann sig i Sverige. Vi har faktiskt aldrig någonstans i världen bott på ett hotell med så stor kvot av svenska turister, och då har vi ändå varit i Thailand. Men jag förstår varför, för priset per rum ligger från ca 170 kr per natt, hotellet ligger på en av Seminyak´s bargator, det är promenadavstånd ner till stranden och hotellet går i modern stil. Även om vi kände att det var lite för mycket partymusik runtomkring för vår smak, så var det ett ok hotell som jag skulle klassa som prisvärt.På bilden nedan syns utsikten från vår balkong på tredje våningen. Promenerar man åt vänster finner man havet och Seminyak Beach, samt huvudpunkten av mysiga restauranger / barer som ligger på stranden. En kortare promenad åt höger från hotellet tar en till Legian, den enormt långa huvudgatan som går genom både Seminyak och Kuta. Och endast en tvärgata från hotellet ligger ett av vår favoritställen när det kommer till frukost / brunch, det mysiga Shelter Cafe & Nalu Bowls.
JL Camplung Tanduk No 9 - Seminyak - Bali

3 kommentarer :

Veiken sa...

Det är alltid bra med tips på bra hotell. Jag skulle nog lägga till ett par hundralappar för att slippa alla svenskar och att få lite bättre rum och läge på hotellet!

Christine - 29° sa...

Ja är man inte ute efter party/sena kvällar bör man lägga till en hundralapp eller två och bo på någon annan gata. Vi förlängde inte vår tid på Primera just av den anledning, och valde även ett annat något dyrare hotell då vi checkade ut. :)

biggeros sa...

Ser fräscht ut men någon längre tid hade jag nog valt ett annat hotell som är lite mer rogivande=))Billigt för de som inte har råd med dyrare. Bra med valmöjligheter. Kram