Stor Balisouvenir - så läcker

Ön är känd för sina hantverk och imponerande träskulpturer. Och enligt mitt tycke är detta en av Bali´s läckraste souvenirer, dessa färgglada och snirkliga träfåglar. Har sneglat på dessa i sex års tid då vi passerat dem längs vägen mellan Kuta och Sanur. Har alltid tyckt de varit enormt läckra, men aldrig köpt någon då de inte skulle passa in hemma hos oss. Men för två år sedan så köpte vi en sommarstuga i Sverige, så med det ska nu en färgglad fågel äntligen få flytta till kallare breddgrader.    

Vi var dock lite nervösa då vi gick in i affären, NIKO ART. Då vi var bestämda att vi väldigt gärna ville ha en men inte hade någon aning om utgångspriset. Det hade lika gärna kunnat starta på 800.000Rp som 3 milj (490-1800Kr). Fåglarna är ju ganska stora, från 30-90cm höga, och lite sällsynta. 

Designen kommer tydligen från Borneo fick vi veta av försäljaren (halva Borneo är ju Indonesiskt), så lite kul att vi under resan nu köpt en souvenir som talar för båda öarna vi besökt. Vad gäller utgångspriset väljer jag att inte avslöja det, då det är upp till var och en att förhandla. Men vår regel när vi handlar på Bali är att "det föremålet är värt för oss är rätt pris". Sen om det i sin tur gynnar lokalbefolkningen lite extra så gör det både mig och säljaren glad.

JL By Pass Ngurah Rai No 2 - Sanur - Bali

0 kommentarer :