Sverige får som första land i världen ett eget telefonnummer

Sverige är ett land med många röster. Det tar Svenska Turistföreningen (STF) fasta på och lanserar nu Sveriges egna telefonnummer – THE SWEDISH NUMBER, dit vem som helst i världen kan ringa och alla i Sverige kan vara med och svara. Det fungerar som ett vanligt samtal, men när någon ringer kopplas samtalet till en slumpvis svensk. 

Själv kan jag inte låta bli att undra, vem kommer ringa? Och vad kommer frågas? Men kul idé!

För 250 år infördes tryckfrihetsförordningen som en av Sveriges grundlagar. Sverige blev genom lagen första land i världen med en lag om tryckfrihet och denna innefattade att all information blev fullt offentlig för allmänheten och censuren avskaffades. Som ett sätt att hedra händelsen ger STF nu svenska folket möjlighet att uttrycka sina synpunkter till hela världen. Och världen att upptäcka alla sidor av Sverige.  
– Vi vill visa det unika och genuina Sverige – ett land värt att besöka, med allemansrätt, hållbar turism, och ett rikt kulturarv. Vi vill också skapa stolthet och kännedom runt Sverige, såväl nationellt som internationellt, säger Magnus Ling, generalsekreterare/vd på Svenska Turistföreningen.  

Idén till The Swedish Number grundar sig i tanken om att ge alla svenskar en chans att uttrycka sig och dela med sig av sitt Sverige. Själva kampanjen går ut på att Sverige, som första land i världen, får ett eget telefonnummer som alla svenskar hjälps åt att svara på. När någon ringer +46 771 793 336 (0771 Sweden) kopplas hen till en slumpvis svensk som anmält sig till att svara. Är det upptaget så kopplas samtalet vidare till någon annan. Vem som helst i Sverige med en smartphone kan anmäla sig som ambassadör. Man anmäler sitt intresse via The Swedish Number-appen där man sedan, via inställningarna till exempel kan styra när man vill vara inlog­gad. Via hashtagen #svaraförsverige på sociala medier kan man även uppmuntra andra att bli Sverige-ambassadör.  
– I den digitala värld vi lever i blir det riktiga samtalet allt viktigare. Därför ger vi nu svenskarna möjligheten att som första land i världen få ett eget telefonnummer som vi alla hjälps åt att svara på vilket ger alla medborgare en ärlig chans att uttrycka sig och tipsa om vad man kan uppleva, säger Magnus Ling, generalsekreterare/vd på Svenska Turistföreningen.  

The Swedish number lanseras nu och går att ringa från hela världen. För att kunna ladda hem appen och svara måste man ha ett svenskregistrerat telefonnummer.

SÅ HÄR SVARAR DU FÖR SVERIGE
1. Gå in på din telefons app store.
2. Sök på "The Swedish Number".
3. Ladda hem appen.
4. Följ instruktionerna och registrera dina uppgifter.
5. Svara för Sverige!

Samtliga samtal går via appen, men visas som ett vanligt samtal i din telefon. Du vet inte vem eller varifrån i världen det ringer, och personen vet inte vem i Sverige som svarar. I appen väljer du enkelt själv när du är tillgänglig.

1 kommentarer :

Titti08 sa...

Låter lite kul men man undrar som sagt var vilka som ringer och vad frågar de? Vore intressant att få veta.
Dina inlägg från Bali gillas, har varit där ett flertal gånger.
Un´s hotell har vi alltid bott på när vi varit i Kuta.
Som vi trivdes där, men nu är det ganska många år sedan senast.
Vi blev så bekanta med han som städade vårt rum så att han bjöd hem oss till sin familj. Trevligt.
Ubud är underbart, så vackert bland risfälten, bott på bl.a Honeymoon guesthouse och förstås ätit på Casa Luna. Killer brownie sonens favorit.
Har också sett att ni varit på ön Flores ( inte så ofta man hör att någon varit där), det har vi också, år 2000. Bodde en bit utanför Maumere vid stranden.
Inget internet fanns på hela ön, kändes som vi var väldigt långt borta.....fjärran "civilisationen" nästan!!
Alla måltider åts på hotellet, fanns inga restauranter i närheten.
Var upp på Kelimutu , en höjdpunkt på resan.
Naturligtvis var vi inte de enda svenskarna ( som vi trodde )....ha ha.....
Allt väldig basic när vi skulle flyga åter till Bali.
Handskrivna passagerarlistor.
Flyget kom från Timor , ställdes ofta in, vi hade tur och tog oss till Bali den dag vi hade bokat.
Så kul läsa om era äventyr. Vi reser mest till Thailand och vårt hus numera men det går ju billiga flyg Bangkok-Bali.
Ha en fortsatt fin vistelse på Bali.
Titti