Charmigaste vägen i Canggu (och där många kör av vägen)

Jag minns när där bara var en stig, jag minns när sten efter sten sedan förändrade stigen och jag mins första gången vi åkte på den nya vägen. En genväg, mellan Jl. Raya Remat och Jl. Subak, som jag tycker är en av de absolut charmigaste vägarna i Canggu. Fint stenlagd och upphöjd någon meter över risfälten. Men det är en smal väg och den byggdes inte för bilar. Men Bali är Bali. Och lika väl som jag mins hur den skapades mins jag även hur bilarna började åka på den, samt hur sten efter sten började ge vika från sin perfekta plats. Ja på Bali gör trafiken tyvärr lite som den vill. Tilläggas bör också att denna genväg är ungefär exakt en bilbredd bred. Så ni förstår säkert följderna. Två bilar kan inte mötas. Men detta faktum hindrar inte många, så ofta är det tokstopp och man får snällt vänta tills bil-problemen löst sig.

Men eftersom Bali är Bali så försöker ändå mopeder att ofta tränga sig förbi bilstoppen. Så när risfälten växer som  högst kan man här och var se "gropar" i fälten vid sidan av vägen, efter mopeder som såklart kört / ramlat av vägen. Och det är tyvärr inte enbart mopeder som åker på ända och tippar av vägen här. Men håller man sig bara "på banan" så är det en otroligt vacker liten vägsträcka. En genväg vi åkt tusentals gånger och som jag njuter lika mycket av varje gång.

 Jl. Raya Remat ---> Jl. Subak -Canggu - Bali

7 kommentarer :

Lena i Wales sa...

Tack för din kommentar på min blogg, så jag hittade till dej!
Vilken väg! Verkligen annorlunda!
Ha en trevlig kväll önskar Lena från ett grått och kyligt Wales

BP sa...

Vilken jättefin väg! Nästan lika "konstnärligt" byggt som vår innergård. Synd bara att man kör på den - den är ju typ en promenadväg/cykelväg och inte lämpad för bilar och motorcyklar. Men som du säger Bali är Bali.

Stort tack för titt-in hos mig:-)

Geddfish ♥ sa...

Tjusigt! Jag följer dig på Insta och nu fick jag se att du har en stor blogg också. Naturligtvis.
Härligt att drömma sig bort, jag njuter av dina bilder.
/Gerd (Geddfish)

Ama de casa sa...

Vilken superfin väg! Synd att motortrafiken inte kan låta bli... Att sätta upp såna där stopp-suggor/pålar kanske får bort bilarna i alla fall?

Marina sa...

Ja, eftersom Bali är Bali så är jag väl kanske inte så förvånad över att man provar att mötas även i bil...;) Men jag förstår att det är en mysig väg!

Denandraresan.com sa...

Cangu missade vi när vi bodde på Bali 3 månader förra året.. vi var för lata för att ta oss från Ubud. Vi hade dock en sån där väg fast ännu smalare, på vissa platser mindre än en meter bred som jag aldrig kunde slappna av på när jag åkte med barnen genom risfältet till vårt hus. Barnen frågar om vi kan åka till bali nästan dagligen så vi har mer eller mindre bestämt oss för att göra det i höst. Då ska vi kika på Canggu också!

Marias Memoarer sa...

Så roligt med vissa länders olikheter ändå, detta hade varit störtomöjligt i Norden ;) Eller ja, på sin höjd hade någon kunnat fuska med att åka moppe på en liknande väg, med risk för dyra böter.