Reseguide - Komodovaraner (ön Flores)

Bali är ett hett resmål, i dubbel bemärkelse. Men Indonesien´s har även mängder av fler öar värda att besöka. Vissa på så nära avstånd från Bali att en kombinationsresa bör övervägas, om biljetterna till Bali nu redan är bokade. Med inrikesflyg finner man tex Flores endast 1 timme och 20 minuters resa öster ut från Bali. En avlång ö dit allt fler blickar börjat vändas och som Lonely Planet bla presenterar som "INDONESIA'S NEXT BIG THING".
I jämförelse med Bali är Flores en väldigt outforskad ö med fåtalet turister. Hotell finns inte i samma standard eller samma utsträckning och information på nätet om denna fantastiska ö och dess omgivningar är minst sagt mager. Men där finns allt från verkligen enastående naturupplevelser till äventyr och rosa stränder. Det som lockar de flesta är möjligheten att se världens största nu levande ödlor i det fria, vid Komodo Nationalpark. Från den lilla kuststaden Labuan Bajo på Flores västra sida når man inte bara "drakarnas ö", utan också mängder av både spännande och vackra upplevelser. Min guide till de blodtörstiga ödlorna och dess omgivning, med Labuan Bajo som utgångspunkt, går att läsa som pdf här4 kommentarer :

Sanna Rosell sa...

Väldigt vackra bilder i reportaget! För mig är detta hörn av världen realtivt oupptäckt och jag kände verkligen inte till de stora ödlorna. Lärorik läsning med andra ord! Vilken tidning gick repet i?

Titti08 sa...

Bali bokat.....vi avslutar vår långvistelse i vinter på underbara ön.
Få se om vi bor på Un´s....?
Följer ägaren Romans svärson Rizal Tandjung på Instagram, härliga bilder.
Komaneka Jalan Bisma i Ubud bokat för 2 nätter.
Flores aldrig glömmer jag dig....
Titti

Christine - 29° sa...

Tack Sanna, så roligt att höra. :)
Reportaget är inte publicerat i någon tidning / magasin. Gjorde det enkom för 29grader.se

Carro sa...

Hej! Försöker läsa reportaget, men får det ej att funka. Kanske bara är vår dator? Funderar på att besöka Flores men är på backpackerbudget, kommer du ihåg prisnivån ungefär jämfört med Bali? Och var hittar jag flygen, momondo? Tack på förhand!