Tips - rolig paketinslagning (till t.ex. souvenirer)

Då vi här om dagen skulle ge bort några souvenirer från Bali och Borneo till släktens yngsta barn, så kunde jag inte låta bli att göra en rolig och mycket passande paketinslagning. -ETT PAKET I FORM UTAV EN RESVÄSKA. Med handtag, remmar, klistermärken och "adresslapp" gjorde paket-resväskan verkligen succé! Vissa vuxna trodde inte att jag hade gjort den själv och andra undrade vart jag köpt den. Det roliga är att denna paketinslagning inte alls är svårt att göra, och det är inte mycket i materialväg som krävs heller.Det material och verktyg som behövs:
 • En kartong.
 • Presentpapper, vitt.
 • Presentpapper, brunt (alt hårdare vanligt brunt papper).
 • Klistermärken.
 • Papperslim.
 • Linjal.
 • Litet glas (tex snapsglas) .
 • Sax.
 • Tejp. 
 • Snöre.
 • Penna. 
Så här går du tillväga:
 1. Placera souveniren / souvenirerna i en passande kartong. Använd vitt presentpapper och slå in kartongen precis som ett vanligt paket. Vill du vara extra noga kan du vika in sidorna "rektangulärt" (istället för snett inåt) så den vikta kanten följer kartongens raka kanter. 
 2. Klipp två långsmala remsor utav det bruna papperet (de på bilden är ca 3,5 cm breda och 90cm långa). För snyggast resultat använd en linjal, rita och klipp sedan ut två stycken. Om pappret inte räcker och de smala remsorna inte når runt kartongen, gör fyra stycken (eller fler) och limma eller tejpa ihop dem i ändarna. 
 3. Placera de båda bruna remsorna på varsin sida runt kartongen, klipp av överflödig längd och tejpa ihop dem under "väskans" botten. Har du en skarv se till att den hamnar där den är som minst iögonfallande, tex på baksidan av "väskan". 
 4. För att göra väskans hörndelar är det smidigt att använda ett snapsglas, ritat en rund ring utefter det och klippt ut 8 stycken små cirklar i det bruna papperet. Klipp ett jack i varje cirkel som når intill mitten. Vik sedan cirkeln över "väskans" hörn och limma fast så att det blir två fjärdedels bitar av cirkeln som går omlott.
 5. Handtaget görs i samma material och bredd som de bruna remmarna runt väskan. Men klipp denna remmen kortare (på bilden är handtaget ca 15 cm långt). Klipp till de båda ändarna så de blir runda. Vik handtaget ett par cm in på vardera sida och limma sedan fast de vikta ändarna på "väskans" högkant. Placera/limma fast varsin rund liten klisterlapp (alt knapp) på vardera ände på handtaget.
 6. Nu är paket-väskan i princip klar. Endast dekoreringen som saknas och där finns inga begränsningar. Jag har använt mig av färdiga klisterlappar från Panduro, skrivit på vissa utav dem (Bali och Borneo varifrån souvenirerna kom) och satt dem lite huller om buller. Även skrivit på en "adresslapp" i vitt papper och fäst med ett snöre (finns att köpa färdiga). Men som sagt, endast fantasin sätter gränserna här. Har man en dator kan man skriva ut egna lappar/texter/stämplar, eller varför inte ta gamla lappar som t ex "security check" mm från sin riktiga resväska. Vill man göra de bruna detaljerna ännu snyggare kan man även rita svarta korta sträck längs dess kanter så det ser ut som sömmar.


8 kommentarer :

Marias Memoarer sa...

Trevlig blogg du har, och så roligt tips på paketinslagning!! :) Dela gärna detta inlägg i fb-gruppen Rese- och utlandsbloggar!

Fantasy Dining sa...

Oj det var riktigt coolt! Jättebra tips.

Veiken sa...

Jösses, så himla bra! Jag måste nog leja någon, för jag skulle klanta till det rejält! Hahaha!

Marina sa...

En jättekul idé!

Jeanette sa...

Så kreativ och rolig idee!

Unknown sa...Admin, if not okay please remove!

Our facebook group “selfless” is spending this month spreading awareness on prostate cancer & research with a custom t-shirt design. Purchase proceeds will go to cancer.org, as listed on the shirt and shirt design.

www.teespring.com/prostate-cancer-research

Thanks

Denandraresan.com sa...

Kul idé! Om du gillar pyssel och är kvar på Bali bör du ta en titt på resuse-center i Ubud, där får man göra roliga saker av skräp..vi gjorde en tamburin tex. Kolla här: http://www.denandraresan.com/2015/06/kul-pyssel-av-gammalt-skrap.html Älskar konceptet skräp-pysselverkstad :)

Anna, Travel on a Cloud sa...

Wow, så snyggt och kreativt! Verkligen en bra idé.