Frankensteins Laboratory - cool restaurang & bar

Solen har ännu inte gått ner men våra magar kurrar. De stora kolsvarta portarna till FRANKENSTEINS LABORATORY har precis öppnas och som första gäster för dagen glider vi in i den mörka lokalen. Inredningen består av gamla rör, lampor, knappar, spakar och diverse äldre maskiner. Här och var blinkar och lyser det i instrumenten som pryder väggarna. Kedjor dinglar från taket och stor svarta spindlar, låtsasvarianter som tur är, klättrar i taket. Förväntningarna på maten är långt ifrån hög, men ur den bleka menyn med blodstänk på beställer vi varsin hamburgare. Kanske är det de låga förväntningarna som gör att maten faktiskt smakar riktigt gott, eller så är vi så tagna av den läckra inredningen att vad som helst skulle vara bra just nu. Eller så är maten bara helt enkelt riktigt bra.
I takt med att mörkret lägger sig på gatan utanför börjar allt mer folk att strömma in. Serveringspersonalen förvandlas till allt från monster och mumies till självaste Frankenstein. Ljudnivån, musiken och alla glada människor ökar i samma livliga takt. Klockan visar 20.30 och scenen tas över av en helt underbart cabaret band bestående av monster, såklart. Stället är fullsatt. Stämningen svår att beskriva. Men jag säger så här -Frankensteins Laboratory är ett sjukt galet, konstigt, annorlunda och döhäftigt ställe. Beläget i Seminyak och olikt allt annat ön har att erbjuda. 

Bali har en uppsjö av fina beach clubs och tjusiga strandrestauranger. Men vill man vidga vyerna och se något helt annat så är det här ett ställe att gå till. (Jag kommer även lista några fler annorlunda restauranger på Bali framöver). Vill man äta eller se några av showerna på Frankensteins, vilka går varje kväll, gör man bäst i att boka bord. För även om det ser skrämmande och knasigt ut från utsidan, är stället väldigt populärt bland det festande folkslaget. Ju längre kvällen lider ju mer bar och mer krog blir det, men barn är faktiskt också välkomna i den tidiga timman. En cool barnmeny finns och uppenbarligen gillade både vuxna som barn att få ansiktet målat likt monster (mot betalning såklart.)


JL Dhyana Pura No.6 - Seminyak - Bali

10 kommentarer :

Emma, Sol som sol? sa...

Häftigt ställe! Låter som steam punkare skulle trivas bra där.

Har du läst Frankensteins monster? Ledsen, men jag kan inte rekommendera den. Den var inte alls som jag trodde.

Christine - 29° sa...

Nä den har jag inte läst, och nu kommer jag väl inte göra det heller. Ha, ha! :)

Veiken sa...

Du milde. Det finns verkligen många idéer till inredning som kan locka folk. Jag förstår att det var lite extra att äta där! :)

Titti08 sa...

Noterat inför kommande Bali-resa.
Låter häftigt och annorlunda.
Titti

Annika/Resfredag sa...

Wow, snyggt!

Anonym sa...

Hej, vi är en familj som tänker åka till Bali under december månad.Vi har hört att det är regnperidod där. Ni har varit där många gånger , regnar det så mkt under december ? Är Sanur bra stället att bo?

FANTASY DINING sa...

Men oj.... verkligen nått för mig som gjort det till min livsuppgift att besöka annorlunda restauranger. Jag skulle älska det :)

Christine - 29° sa...

Ja tyvärr är det regnperiod på Bali i december, och runt just december/januari brukar den vara som kraftigast. Men fortfarande tycker jag att Balis regnperiod är "light". Det regnar oftast bara någon eller några timmar per dag och sen är det fint eller helt ok väder. Dock är tyvärr stränderna väldigt skräpiga under regnperioden så det ska man vara medveten om.

Sanur är ett bra ställe att bo på. Lagom stort och lagom litet på samma gång. Med charm och närhet till det mesta, så som strand och restauranger. Går även att åka på mängder av dagsutflykter/guidade turer därifrån. Och Sanurs strand under regnperioden brukar klara sig bättre från skräp än de på andra sidan.

KAJSA sa...

Vilket häftigt ställe!

Har en liten fråga... Hur är det med alkoholen där nere? Har läst så mycket om att man ska undvika att dricka alkohol på Bali pga alkoholförgiftningar. Du som har varit där nere mycket, hur upplever du att det är? Kan man dricka cider på flaska? Hur är det med vin?

TACK för en bra och insprierande blogg! Har fått många tips och idéer till våran Baliresa av din blogg. KRAM

Christine - 29° sa...

Så kul att höra Kajsa. :)
Dom alkoholförgiftningar som jag hört om och läst om har främst varit på Gili öarna och inte på Bali, och då drinkar som blandats med träsprit. Vi har druckit drinkar både på Gili och Bali utan problem, men man kan ju se till att inte gå till de absolut billigaste ställena och köpa de absolut billigaste drinkarna. Precis som i alla länder så är det ju ofta så att ju billigare = ju sämre innehåll/kvalité. Däremot öl, cider och vin skulle jag säga är riskfritt. Dock är de inte duktiga på vin, deras egna heter Hatten och smakar inte gott, så det kan ni skippa. Och över lag så är alkohol dyrt på Bali, kan vara bra att veta.