Tirta Gangga royal water palace

1948 byggdes vattenpalatset TIRTA GANGGA utav Karangasem sista kung. En man som även själv var med under arbetet, och då inte genom att stå och peka på vad som skulle byggas utan genom att själv ha sina fötter i gyttjan och själv gräva. Projektet var en stor hobby för kungen och han var även arkitekten bakom vattenträdgården. En plats som visar en unik blandning av balinesisk och kinesisk arkitektur. Men precis som andra vattenpalats på östra Bali ödelades även Tirta Gangga av vulkanen Agungs utbrott i början på 60-talet. Men vattenpalatset har sedan omsorgsfullt återuppbyggts till sin vackra och ståtliga charm. Vattnet i Tirta Gangga har alltid betraktats som helig och används även idag regelbundet för religiösa ceremonier.
I dag kan man i utbyte mot en billig inträdesbiljett vandra fritt i denna ljuvliga vattenträdgård. Promenera över fina broar, se vackra fontäner, flertalet bassänger och beundra många olika stenstatyer. Vackraste delen tycker jag är den stora bassängen där man kan balansera omkring på de små stenarna i vattnet, och samtidigt se på alla nyfikna karpar som gärna följer ens fotsteg. De flesta pooler är endast "ögongodis", men det finns också en mer avgränsad pool som man får bada i. Så tröttnar man för en dag på det varma havet finner man svalare vatten här. Även en restaurang finns på området.


JL Abang-Amlapura - Tirta Gangga Village - Karangasem - Bali - Indonesien

13 kommentarer :

FREEDOMtravel sa...

Waow, vackert! Och fina bilder!

Marina sa...

Underbara bilder som gör att man riktigt kan känna lugnet som finns på platsen. Nu börjar den där listan över platser jag vill besöka på Bali bli nästan väl lång, men det gör kanske inte så mycket ;)

Geddfish ♥ sa...

Kul att läsa din blogg! Underbara bilder, som en saga! Man kan resa i fantasin, då. Jo, jag läser dig på Insta också. /Gerd Geddfish

Ama de casa sa...

Oj vad vackert det var där! Helt fantastiskt :-) Och en kung som gräver själv? Bara det är imponerande :-)

Discovering The Planet sa...

Härliga bilder. Tittar just nu faktiskt på Bali för vinterresan. Får in och lusläsa alla dina inlägg. Vi gillar fina stränder. Kanske du har något bästa tips?

Christine's Stories sa...

Den första bilden var riktigt cool måste jag säga. Verkar vara en vacker plats!

Anna, Travel on a Cloud sa...

Vilken vacker plats! Bilden med promenaden på stenarna var verkligen häftig. Där skulle jag också vilja gå. Coolt att kungen var med och grävde också. :)

Christine - 29° sa...

Daniela, tyvärr är inte Bali någon bra destination under svenska vintern. I alla fall inte om du är ute efter fina stränder, för under regnperioden är Balis stränder katastrof (väldigt skräpiga). Du kan läsa mer om det på länken nedan:
http://www.29grader.se/2015/02/regnperiod-pa-bali-innebar.html

Under torrperioden däremot har Bali många fina stränder och lite mer info hittar du här:
http://www.29grader.se/2015/07/strander-pa-bali.html

FANTASY DINING sa...

Så vackert! Där har jag varit, men det var länge sedan.

Lena i Wales sa...

Oh, vilket härligt ställe! Verkligt ögongodis!
Verkar så lugnt och fridfullt och vackert.
Ha en bra helg!

Eva - People in the Street sa...

Vilket läckert ställe!

Levina sa...

Wow it's beautiful to read your blog. Especially about Bali.
You have a beautiful image too :D
I've been 2 years live in Bali and it's amazing place :)
Nice to know about you :)

Maria at Inredningsvis sa...

WOW vilka fantastiska foton :) ser ut som en magisk plats att besöka.

Idag har jag en mysig julklappsbutik på bloggen!

Ha en fin helg:)

LOVE Maria