Min(i) guide till Nusa Lembongan & Ceningan

När många säger Gili öarna så säger jag Nusa Lembongan och Ceningan. De två små öarna som endast ligger 30 minuters båtresa från Bali. De påminner tillika om ett forna Bali, men med en gnutta "sjörövarkänsla". Atmosfären är genuin, lantlig och förförisk. Samt öarna är inte lika besökta av turister, ännu (bör nog tilläggas). I nedan reseguide delar jag med mig av personliga tips, från billiga till dyra restauranger, fina stränder, mysiga boenden och hur man enklast tar sig runt. Reportaget finns att läsa som pdf här.


8 kommentarer :

Marina sa...

Det ser verkligen mysigt ut. Vem vet, det kanske till och med skulle kunna omvända en sådan där "Gilifantast" som mig ;) En fråga, är de hinduer här, precis som på Bali? Lite intressant, eftersom jag alltid hört att det är enbart på Bali i Indonesien där man är hinduister (med lite "buddhistinblandning").

Christine - 29° sa...

Det är jättemysigt där, verkligen två underbara och vackra öar. Dock väldigt olikt Gili och mycket mer likt Bali. Och ja de är hinduer där, precis som på Bali.

Jag kan tycka att om man enbart vill ha sandstrand och lata dagar, samt kunna gå till alla restauranger, då ska man välja någon av Gili öarna. Vill man däremot ha lite mer saker att se, men samtidigt fina stränder och charmiga boende samt fantastisk natur, då så ska man välja Lembongan. :)

Lena i Wales sa...

Du får mej verkligen mer och mer intresserad av Bali och öarna runt.
Ha det bra!

Christine - 29° sa...

Så kul att höra Lena. :)

Daniela / Discovering The Planet sa...

Jättefint reportage. Och nu blev listan på #nästagångviåkertillbali listan lite längre :)

Biggeros.blogg.se sa...

Jag kan inte välja vilken resort jag vill bo på. Alla var så lyxigt för mig. Ska jag välja något boende får det bli hanging garden of Bali. Jag kommer lägga till Bali på min bucket list. Kram

Biggeros.blogg.se sa...

Jag kan inte välja vilken resort jag vill bo på. Alla var så lyxigt för mig. Ska jag välja något boende får det bli hanging garden of Bali. Jag kommer lägga till Bali på min bucket list. Kram

Ditte sa...

Giliöarna har jag besökt, men för länge sedan ch då hade inte den riktiga turismen nått dit. Nu när jag läser det fina resereportaget så lockar givetvis Lembongan och Ceningan. Helt klart! Får återkomma om och när det blir dags.
Jag läste även om Ubud därjag också varit men om jag inte vinne rpengar så är tyvärr dessa hotell lite för dyra för mig som pensionär. Men jag vet ju att det finns andra. Och drömma ska man ju och det gör jag. Kanske en natt i alla fall...