Encantada Ocean Cottages

För att fira vår fjärde bröllopsdag har vi spenderat några dagar vid ENCANTADA OCEAN COTTAGES. Ett enastående hotell som verkligen var ett underbart litet paradis i Costa Rica. Beläget på stranden vid Esterillos Este bor man i pittoreska cabinas (egna små hus) som även hade sovloft. Hotellområdet vilade balnd grönskande palmer i olika längder, blomstrande orkidéer och hängande växter, vilket gav allt en underbar inramning. Atmosfären förstärktes ytterligare av färgglada hängmattor samt den charmiga restaurangen, varifrån grillens förföriska dofter fick även den mättaste att bli hungrig. Inredningen i rummen gick i en stilfull och smakfullt mix av fint, bohemiskt och egenskapat. Jag har nog aldrig sett lastpallar användas till så mycket och på så läckert sätt. En detalj som ett ej vaksamt öga kanske inte ens skulle lägga märke till. Men jag älskar detaljer, och uppenbart ägarna också. Ytterligare en fin detalj var om man inte önskade bli störd, då lade man ut en rödmålad kokosnöt utanför dörren. En detalj jag tyckte var så mycket roligare än den vanliga "Do not disturb-lappen" som vanligtvis hängs på dörren.
Vi har verkligen njutit dessa dagar och vi har haft målet att gör så absolut lite så möjligt. Dagarna har gått åt till att bada, surfa, sola, promenera, utforska Esterillos, äta gott och yoga. På hotellet hölls yogaklasser nästan dagligen och mot en helt ok avgift. Så för mig var det svårt att motstå, medan Björn däremot föredrog någon av hängmattorna.


Encantada Ocean Cottages var verkligen ett paradis på alla sätt. För att inte tala om stranden Esterillos Este, en något mörkare sandstrand, helt tom på folk! Man behövde verkligen inte trängas och solnedgångarna var precis lika magiska som på så många andra ställen i Costa Rica.
Encantada Ocean Cottages - Esterillos Este - Esterillos - Costa Rica

5 kommentarer :

Marina sa...

Sååå underbart och mysigt!!!

Emma, Sol som sol? sa...

Vilket fantastiskt ställe! Men jag måste säga att jag satt och väntade på att få se en bild på den röda kokosnöten ... :)

Christine - 29° sa...

Ha, ha! Ja jag kanske får komplettera inlägget med en bild på den röda kokosnöten, för den finns faktiskt med på bild. :)

Anonym sa...

Wow, så fint det ser ut!

/Eva

Ladies Abroad sa...

Hotellet ser fantastiskt ut. Ser fram mot att läsa mer från resan och speciellt Ecuador.