Ett av Costa Ricas pampigaste hotell

Då vi reser har vi en "taktik" när det gäller boenden och typer av hotell. Vi försöker hålla nere priset på boenden för att vi oftast är ute hela dagarna och väldigt sällan hänger på rummet. Men under varje resan unnar vi oss därför några lyxigare boenden under några dagar där vi gör det rakt motsatt; enbart spenderar tid på hotellet. LOS SUENOS MARRIOTT OCEAN & GOLF RESORT vid bukten Herradura bredvid Jacó har nu varit precis ett sådant ställe, där vi under ett dygn inte lämnat området ens för en sekund. Och med tanke på deras gigantiska poolområde, utbud av aktiviteter och fantastiska restauranger fanns inte heller någon anledning att lämna. Bara att vattenvägen hitta och ta sig fram till poolbaren tog sin tid om man säger så. Och då vi tänkte äta middag på hotellets grillrestaurangen på kvällen hamnade vi av misstag på vad som tydligen "bara" var bar-restaurangen. Men det var verkligen inget fel med det. Otroligt mysig restaurang, belägen ovanför poolområdet och varifrån man fick njuta av solnedgången. Passade oss perfekt. Och då solen väl gått ner klev ett duktigt liveband fram på balkongen, så härliga rytmer och en god dessert förgyllde resten av kvällen. Ja det här var verkligen ett fantastiskt hotell. Lyxigt, stort, vackert och med en dyr prislapp därtill. Men då är det också ett av Costa Ricas pampigare hotell.

Nämnde jag förresten att det är en golfresort? Förmodligen inte, då jag själv är tveksam till om vi skulle bli insläppta på en sådan ordentlig bana. Vilket även tydligt visade sig av första kommentaren vi fick när vi anlände till hotellet... "Ahhh, I see that you brought your golf clubs" sa en äldre herre med välstrukna shorts skrattandes och pekade på vår surfbag. Japp, heller surfbag än golfbag. Så närmare golfbanan än så kom vi aldrig, förutom på vägen därifrån då vi passerade en del av den och jag fick syn på en skylt.... Det visade sig sedan att det fanns väldigt många sådan skyltar uppsatta på golfbanan och jag kan inte låta bli att undra, hur många golfbanor finns det i världen där man har krokodiler som närmsta granne? Och nu kanske ni undrar om det är vanligt med krokodiler i Costa Rica, ja vänta bara så kommer ni få se...

Los Sueños Marriott Ocean & Golf Resort - Playa Herradura - (Jacó) - Costa Rica

4 kommentarer :

Fantasy Dining sa...

Där gör ni helt rätt. Så brukar vi också göra när vi är på en längre resa. :)

Emma, Sol som sol? sa...

Vilket ställe! Och den där maträtten såg verkligen riktigt god ut, rolig servering av såser och bröd att doppa.

Marina sa...

Härligt att unna sig en sådan dag, och inte på vilket ställe som helst heller!! Jo, det finns faktiskt sådana skyltar även i Singapore, fast jag tror att sannolikheten att det skulle dyka upp en krokodil här är minimal!

Cathinka - På vift! sa...

Använder samma taktik, blandar gärna olika typer av boenden eftersom alla (nåja nästan alla) har sin charm. På det här hotellet skulle man ju kunna tänka sig bli ompysslad några dagar!