Jacó - staden som aldrig sover

Orörda stränder och stilla lugn har bytts mot stad och civilisation, då vi under några dagar bott i en av Costa Ricas största kuststäder JACÓ. Staden som är känd för sitt nattliv och ständiga puls. Samt är en stad som har oförtjänt dåligt rykte. Men allt är ju inte för alla. Önskar man paradisstränder och enbart lugn så kan man sluta läsa här. Men är man ute efter nattliv, puls och rörelse, affärer, en uppsjö av restauranger och mängder av aktiviteter så är Jacó ett bra val. Själva så har vi besökt staden mängder av gånger under våra tidigare resor i Costa Rica, men då har vi har alltid bott vid Playa Hermosa (stranden precis bredvid). På så sett har vi fått både lugnet och pulsen från staden då vi väl önskat. Men i år ville vi vidga våra vyer och se mer av Jacó och har därför bott mitt i staden, vid Poseidon Hotel. Vilket fått Jacó att växa betydligt i våra ögon och ännu mer åt det positiva hållet. För det är definitivt en stad som har sin charm.
Jacó hittar man på Stillahavskusten, mellan stränderna Herradura i norr och Hermosa i söder. Avståndet dit är endast ca 2 timmar med bil från Costa Ricas huvudflygplats (SJO), vilket gör Jacó till är den stranddestination som ligger närmast huvudstaden San Jose. Det bidrar i sin tur till att under helgerna är fler lokalbor på besök i staden än det är turister. Jacó är fint placerad i en bred vik, inbäddad i böljande gröna kullar av djungel samt jordbruksmarker i fjärran. Stranden är visserligen långt ifrån Costa Ricas finaste men ändå en ok strand, med mörkare bruna sandkorn. Strandremsan kantas av palmer, hotell, souvenir butiker, ett stort utbud av restauranger och barer, samt ett å annan höghus / lägenhet komplex. Listan på aktiviteter som finns att göra från Jacó är enormt lång. Allt från vattenfallsturer, sportfiske, katamaranturer, ziplines, ATV's osv.

Jacó - Costa Rica

3 kommentarer :

Marina sa...

Alltid spännande med besök i städer jag inte visste fanns! Tack!

Biggeros.blogg.se sa...

Jag tycker det låter perfekt att bo vid stranden en bit ifrån. Då är Jack ändå inom räckhåll. Lugnet och lite puls av nattliv=) Jag hade nog velat se vattenfall, snorkla, vandra i de tropiska skogarna och åka på katamaran utflykter. Härligt inlägg och mycket info=) kram

Anna Ström Åhlén sa...

Det låter som en perfekt blandning av aktiviteter som staden bjuder på! Vackert läge också. Kul att få lära sig om en stad jag faktiskt inte kände till alls.