Krokodiler - vanligt i Costa Rica?

Vi har sett dem förr och vi stannar gärna för att se dem igen, KROKODILERNA UNDER BRON. På väg till och från Jacó norrifrån passerar man floden Tarcoles via en stor bro, och där under samlas alltid en bunt krokodiler. Den här gången räknade vi till 38 stycken! Vill man se dem på ännu närmare håll kan man med båt åka på en flodtur, vilket är både läckert och lite läskigt. För tro mig, de ser stora ut även från bron sett, men på en meters håll ser de gigantiska ut. 
Är det vanligt med krokodiler i Costa Rica? Svar ja. Särskilt i vissa områden. Och efter att en surfare blev attackerad av en krokodil förra året så har landet börjat se över problemet. 2016 rapporterades sju krokodilattacker (ingen med dödlig utgång) och jämför man den siffran med antalet hajattacker så är det inte hajarna man ska va rädd för i det här landet.  

Tarcoles River - Jacó - Costa Rica

7 kommentarer :

Elin reser sa...

Fascinerande, och som du säger, lite läskigt!
Jag älskar den tredje bilden uppifrån, den ger mig rys. De är så många och liksom kräliga om du förstår vad jag menar haha.

Marina sa...

Jag kan bara upprepa, fascinerande och läskigt!! Samtidigt såå häftigt!

Emma, Sol som sol? sa...

Som Elin ovan skriver, den tredje bilden underifrån ger verkligen ryyyyyskänslor! Som små är krokodilerna väldigt söta men de passerar ganska snabbt det stadiet. Och inte slutar de att växa heller.

Titti08 sa...

De var MÅNGA!!
Titti

Lena i Wales sa...

Puh, vilka bestar och så många de var!!! Burrrrr!!!!

Veiken sa...

Det är med skräckblandad förtjusning man kollar på en krokodil. Här är det så många att det blir mest skräck!

Eva - People in the Street sa...

Alltså! Wow!