Tre imponerande hotell vid Ubud

Konstnärsbyn Ubud på ön Bali i Indonesien är en trivsam ort med vackra omgivningar. Inom de centrala delarna finner man bl.a. matmarknaden och den vanliga marknaden, Monkey Forest med alla nyfikna (läs påflugna) apor, många charmiga affärer och fantastiska restauranger. Längre utanför kan man njuta av underbara promenadvägar, fantastiska vyer över stora risfält och trollbindande tempel. Ubud har blivit något utav en "hotspot" på Bali, ett ställe som nästan ingen turister missar under sitt besök på ön. Men de flesta tänker dock att det är en liten by. Och ja Ubud's stadskärna må va liten, men själva distriktet sträcker sig mycket större. Och där ute, lite mer avlägset och enskilt, finner man flertalet lyxiga och häpnadsväckande hotell. Här är mina tre personliga favoriter i den kategorin.

HANGING GARDENS OF BALI - enastående lyx

Den stor öppna receptionen är vacker och inbjudande, men den säger egentligen inte mycket om resten. På andra sidan, på sluttningen av en enorm dalgång, villar ett enastående hotellkomplex. Med fantastisk utsikt över endast natur, ett tempel och med Ayung River porlande längst ner i dalgången. Grundarens koncept var att skapa något magiskt i Balis djungel, och det här stället är minst sagt magiskt. "Rummen" är stora privat villor men egen endless pool och tillhörande massagerum. De känns ganska privata och avskilda, trots att det i den sluttande grönskan gömmer sig 44 privata villor. För att ta sig upp och ner inom hotellområdet åker man en mindre spårvagn / linbana, vilket bara det är en upplevelse i sig. Vill man hellre gå är det 88 trappsteg mellan reception och restaurang, så spårvagnen är befogad. Varenda liten detalj på denna resort är vacker och förtrollande, för att inte tala om den stora allmänna poolen i två våningar.

Pris från: 3100kr per natt 
Hemsida: www.hanginggardensofbali.com
Plats: byn Payangan (ca 30 min med bil till centrala Ubud)
BAGUS JATI - bra för själen

Hotellets slogan är "health and wellbeing retreat", vilket resorten är enda ut i grästopparna. Det fem hektar stora hotellområdet känns luftigt, är otroligt välskött och enormt vackert. Hotell är beläget på toppen av en dal, dit makalösa soluppgångar letar sig fram i tidig morgontimme. Odlingar av frukt och grönsaker ses här och var på området, vilket restaurangen tar tillvara på på bästa sätt. Bor gör man i privata villor som är smakfullt inredda och andas sann Bali-känsla. Hit reser man främst för att finna verklig avkoppling. Antingen på deras vackra spaanläggning och via sköna behandlingar, eller genom några av de många yoga-pass som hålls i den mäktiga yogapaviljongen. Även där är naturen närmsta granne och nedanför finner man hotellets egna vattenfall.

Pris från: 2400kr per natt
Hemsida: www.bagusjati.com
Plats: byn Sebatu (ca 40 min med bil till centrala Ubud )
VILLA KALISHA - för kärleksparet

Den privat lyxvillan Villa Kalisha har endast två sovrum och är för max 4 personer, vilket gör stället unikt och underbart himmelskt. Ett fantastiskt ställe att bo på om man inte vill ha en enda granne, eller letar efter lite extra uppassning. Bor man vid Villa Kalisha ingår nämligen fyra heltidsanställda, varav en personlig kock. Maten går i äkta Balinesisk stil och serveras lika vackert som det smakar gott. För att nå villan behöver man ta en kort promenad över ett risfält, och redan där andas allt wow-känsla. En känsla som sedan vilar över varje stund, över villans läge, de smakfulla rummen, den privata poolen, utsikten över ravinen osv. Perfekt för den som letar efter ett makalöst fint och välkomnande boende till sin bröllopsresa. Det är även svårt att hitta mer underbar personal än här.

Pris från: 1900kr per natt
Hemsida: www.villakalisha.com
Plats: byn Kebon strax utanför Tegallalang (15-20 min med bil till centrala Ubud)
5 kommentarer :

Unknown sa...

Underbara hotell!
Jag ville SÅ gärna bo på fint ställe med infinity-pool i Ubud, men det va elite svårare med barn både för det ekonomiska och för att de inte var välkomna överallt. Vi vad jättenöjda med fina Mathis retreat - inte lika enormt spektakulärt som ställena ovan, men klart bra.

Ama de casa sa...

Verkligen vackra ställen i fantastiska miljöer! Bara ett enda fel. Priset... :-)

Lena i Wales sa...

Vilka ställen!!!
Skulle inte vilja bo där länge, men en natt eller två kanske.
Ha en fin helg!

Emma, Sol som sol? sa...

Vilka drömställen! Helt otroligt ser det ut att vara och är det säkert också.

Fantasy Dining sa...

Jag åkte ju på en helt galen resa själv till Bali för några år sedan. Galen för den långa flygtiden med många mellanlandningar för att bara stanna i 10 dagar och sen åka raka vägen hem. Jag bodde då i Ubud hela tiden. Inte riktigt så fint som dessa hotell. Hanging Gardens hade varit drömmen ...