Vilken äventyrsdag, vilken upplevelse!

De som känner oss vet att Björn har en förkärlek till motorfordon av alla de slag. Och nu kan vi kryssa av ytterligare ett terrängfordon från listan, då vi under en halvdagstur kört en Tomcar via HOWLING MONKEY ADVETURES. En enormt rolig, energifull och fartfylld dag där dammet bokstavligt talat yrt omkring oss. Tomcar är från början ett militärfordon skapad för tuff off-road körning och för att gör det omöjliga möjligt.

Efter att vi spänt fast vår vattentäta bag i en av stolarna i bak hoppar hunden Karnita upp i passagerarsätet. "Do you mind if the dog comes along?" frågar guiden Luis. Självklart inte skrattade vi med ett leende, för hur skulle man kunna säga nej till en så söt hund. Men Karnita fick snällt ta plats i baksätet med Luis. Sen spändes samtliga fyrpunktsbälten och äventyret tog sin början. Längs en jordig skogsväg körde vi in i djungeln och upp längs berget Miro. Där blev första stoppen vid en enormt stor och övergiven restaurang dold inne bland grönskan, och ingen vet riktigt varför den lämnades åt sitt öde (läs och se mer om den här).

Färden fortsatte längs bergets damiga små vägar, där både skyddsglasögon och bandanan för munnen kom till sin rätt. Efter bara en kort sträckas körning var kläderna täckta av brunt damm och Björn's hårfärg hade förvandlats från mörkbrun till ljusbrun. Vid varje stopp vi gjorde möttes vi av vacker natur och underbar utsikt. Alltid var hunden Karnita först ut ur fordonet och först in, helst på passagerarsidan (fram till annan order gavs). Turen varade i fyra timmar och tog oss verkligen både högt och lågt. Vid stranden Hermosa lyckades vi även med det omöjliga att köra fast. Men med lite hjälp av en palm och fordonets vinsch var det problemet snabbt löst.
Roligaste sträckan var utan tvekan då vi var tvungna att köra genom en mindre flod. Vilket faktiskt inte är helt ovanligt i Costa Rica. Men med rätt fordon blev det såklart extra kul, när man visste att man med säkerhet skulle komma igenom och inte fastna på mitten. Med fötterna plaskande i vattnet på fordonets golv fortsatte sedan turen längre in i djungeln. För att avslutas med en kort promenad till ett litet vattenfall där det var skönt att bada bort det mesta av dammet, samt fylla magen med färsk ananas. En extremt rolig dag var det och man fick verkligen se Jacó på ett helt nytt sätt.Howling Monkey Adventures - Jacó - Costa Rica

7 kommentarer :

Emma, Sol som sol? sa...

Vilken otrolig grej att göra! Förstår att ni är nöjda med ert äventyr.

Marina sa...

Så kul och en lite annorlunda åktur om man säger så :)

Biggeros.blogg.se sa...

Wow så avis jag blir. Denna äventyrsresa hade jag verkligen velat göra med min man=) Vilken vy och natur. Även om ni körde fast och fick sand i håret så var det nog värt det🤗 Underbara bilder med inlägg. Kram

Lena i Wales sa...

Detta skulle min man ha gillat, jag också förresten, men det är mer hans grej. Häftigt!

FREEDOMtravel sa...

Vilket äventyr! Ser ju hur kul ut som helst!

Siv sa...

Härliga bilder och vilket äventyr. Ni kan verkligen roa er ni två.

Linda, 155cm.se sa...

Vilken dag! Kul att få se bilder på er :)