4 timmars strandpromenad för att se...

Under klarblå himmel och via milslånga stränder med skiftande sand lämnade vi många fotavtryck bakom oss. Allt för att promenera till VATTENFALLET EL CHORRO, vilket görs med byn Montezuma som utgångspunkt och är en promenad som tar totalt 4 timmar. Man går söderut och över sex sandstränder, vissa korta och andra till synes utan slut, och man passerar även tre floder. En rejäl promenad kan man omformulera det till utan att överdriva. Den krävde en förbrukning av fyra liter vatten och gav ett behov av åtta svalkande dopp i havet innan vi väl var tillbaks igen. Men vilken härlig och vacker dag! Och en rejäl fotpeeling kan man väl säga att man fick gratis på köpet.
Längs de långa öde stränderna fick vi under ett par tillfällen sällskap av flockar av White-headed Capuchin apor. Så oerhört söta små krabater och många var de också. Varje flock består nämligen utav runt 16 stycken, så det vajade friskt i trädens grenar då de hoppade fram samtidigt.
Vad gäller strandpromenadens underlag så skiftade det oväntat mycket, från finkornig sand till färgglad "stensand". Och då stränderna avlöste varande gick man även vissa kortare sträckor genom skogen för att enorma klippblock förhindrade framkomligheten på stranden. Allt oerhört vacker och orört. Men vill man inte promenera kan man faktiskt hyra sig en "havremoped" i Montezuma (guidad tur via häst) och på så sätt lite enklare uppleva vattenfallet.

Montezuma - Playa Cocolito - Costa Rica

2 kommentarer :

Emma, Sol som sol? sa...

Helt fantastiskt! Vilka saker ni hittar att göra.

Trodde först ni var i mina trakter för det finns ett El Chorro här i Andalusien också.

Ditte sa...

Här hade jag gärna också vandrat. Fantastiska upplevelser och vacker natur och det verkar väldigt orört dessutom.
Jag är så glad att få ta del av det ni upplever och vet ju att en gång ska jag till Costa Rica. Tyvärr är jag sedan jag blev attackerad av apor vid templet på Bali rädd för apor. Men jag får komma över det.
Jättefina bilder! Stort tack för vandringen.