Asclepios Wellness & Healing Retreat

Väl tillbaks i Costa Rica igen unnade vi oss att första dagen bo på ASCLEPIOS WELLNES & HEALING RETREAT, ett lyxigt och fint hotell där en känsla av Grekland möter Costa Rica. Beläget vid El Cacao de Alajuela och nära flygplatsen (SJO), endast ca 20-25 med bil upp mot Vulkanen Poas. Hotellets inriktning är välmående och de erbjuder en mängd olika program i den andan, allt från Spa-program till viktprogram. Men vi checkade in som de riktigt lata turister vi var nu efter intensiva dagar i Ecuador, väl behövda av återhämtning. Så vi njöt av vår vistelse med att ta det lugnt. Och jag mins knappt när jag sov så skönt och så länge. Kände mig som en riktig prinsessa! (Var nog en av de skönaste sängar jag någonsin sovit i i Costa Rica).

Hotellet har 12 rum och inget är det andra likt. Varje rum är också döpt efter olika grekiska gudar, vilket var en fin detalj. Vi bodde i Zeus rum och hade vacker utsikt över dalen och mängder av kaffeplantage. Den organiska restaurangen HIGIA, vilket betyder "health" enligt den grekiska mytologin, var kanske aningen för hälsosam för vår smak. Vi är vana att äta en helt del, så middagen var lite i minsta laget för oss. Och då jag försökt beställa en Coca-Cola fick jag ett fnitter som svar. (Det klassades tydligen inte som hälsosamt ;) ) Men allt smakade väldigt gott, var väl tillagat och fint serverat. Restaurangen i säg var dessutom en fröjd för ögat rent inredningsmässigt.


Asclepois Wellness & Healing Retreat - Cacao de Alacuela - Costa Rica

3 kommentarer :

Ditte sa...

Jag läser och försöker ta till mig det ni skriver och njuter av att få ta del av allt du delar med dig av. Och costa Riva åker höger och högre upp på min reselista. Tack för detta.
Viket fantastiskt hotell och miljö! Absolut njutbart.
Jättefina bilder!

Siv sa...

Synd att du inte fick njuta av lite Coca Cola, när ni hade det så njutbart för övrigt. Du får ta igen det när du kommer till Sverige. Vilket härligt hotell.

Anonym sa...

Vilket vackert hotell, ser både harmoniskt och avkopplande ut!

/Isabel