Hanging Bridges

Promenerandes på väg in till HANGING BRIDGES hör vi hur två överlyckliga turister tackar av sin guide och sedan rabblar allt de sett. Sengångare, fåglar, samt en orm! Så gissa om våra förväntningar med det höjdes till skyarna. Ormarna kände jag personligen att vi kunde skippa och höll mig på så långt avstånd från alla håligheter i jordväggarna jag kunde förmå. Men en sengångare var det länge sedan jag såg och Björn har aldrig sett någon, så det var med stor förhoppning vi tittande åt alla håll. Vi gick så långsamt vi bara kunde och lät blicken avläsa varenda millimeter av den imponerande skogen, högt som lågt. Men försök hitta något som inte rör sig, inte låter och inte har någon markant färg, dessutom i en gigantisk djungel...

Fakta: Hanging Bridges är en park utanför bergsbyn La Fortuna i centrala Costa Rica. Parken består av totalt 3 kilometer promenadstig, ett vattenfall, samt 6 hängande broar i olika storlekar. Den högsta bron hänger 45 meter upp i luften och den längsta är 97 meter lång. Så att det både vajar och rör sig att promenera här behöver jag knappast tillägga. Pris för inträde, "självguidad tur", är $26 per person (ca 235kr) och att gå runt exakt allt tar ca 2 timmar.
Vad gäller djur så kan jag tyvärr inte skryta om att vi såg varken ormar eller någon sengångare. (Och fåglar räknas inte). Men mot slutet när vi i princip gett upp och nacken så smått börjat värka efter allt tittande uppåt så passerade vi en papperskorg. En prasslande papperskorg! Och upp kommer plötslig en tjuvaktig Coati (näsbjörn), vilket jag tycker är det absolut sötaste djuret som finns i Costa Rica. Även ett djur som jag aldrig kan få nog av att se. Så efter att vi roat iakttagit hur näsbjörnen mer eller mindre tömde soptunnan på godispapper, så kunde vi vandra vidare åt varsitt håll. Vi med en nöjd upplevelse bakom oss och näsbjörnen något mer besviken då inget gott fynd gjordes.


Mistico Arenal Hanging Bridges Park - La Fortuna - Costa Rica

1 kommentarer :

Ditte sa...

Så spännande! Här hade jag gärna gått! Men tills det blir dagsn näe det nu blir, så gläds jag över era jättefina bilder och intresanta text. Känns lite som om jag vore där.
Såg i kväll ett fantastiskt naturprogram på svensk tv från BBC, Planet Earth, en serie i flera delar och helt fantastisk var gäller djur och fågellivet. Blev inspirerad att genast ge mig iväg. (Dock ogillar jag i högsta grad ormar)