Promenad till egen liten strand

Vi har begett oss till den karibiska kusten och staden Puerto Viejo. Men energin är inte på topp tyvärr då vi på vägen hit åkte på en matförgiftning efter att ätit på TacoBell, en välkänd kedja vilken man kan tycka borde varit "safe". Men vi har ändå tagit oss ut idag och åkte en liten bit söderut, till Playa Manzanillo, vilket ligger ett stenkast från gräsen till Panama. Där hittade vi en lockande bro som ledde oss in i djungeln och GANDOCA MANZANILLO NATIONAL PARK. En kort promenad senare bland enorma träd fann vi en strand som låg där helt för sig själv.

Längs vägen såg vi även ett flertal av dessa spindlar GOLDEN ORB WEAVER (bilden nedan). De är väldigt vanliga i Costa Rica och de är inte små! Den på bilden är nästan som min hand i storlek och näten är ofta upp mot 1 meter i diameter. Inte farliga för människor dock sägs det. Men jag ogillar spindlar ändå.

Gandoca-Manzanillo National Park - (Puerto Viejo) - Caribbean cost - Costa Rica

2 kommentarer :

Eva - People in the Street sa...

Haha, här sitter jag och njuter av dina vackra bilder och så dyker det upp en AVSKYVÄRD spindel i flödet ... Huuuu! Jag gillar verkligen inte spindlar och de gillar inte mig. Jag har blivit biten två gånger, varav senast av en grov sak med kors på ryggen i Cypern (blev som ett getingstick).

Anna Ström Åhlén sa...

Sån otur att ni blev matförgiftade men skönt att ni kom iväg på promenad ändå. Vilken otroligt vacker och avskild plats! Underbara bilder du bjuder på. Snäckorna ser ut som konstverk.

Spindlar gillar inte jag heller men ormar är värre, tycker jag. :)