Recension - Instax mini 70 (polaroidkamera)

Som ung tyckte jag polaroidbilder var läckert, en trend som längre fram försvann från marknaden för att sedan återvända igen. Så när jag fick möjlighet att testa nya FUJIFILM INSTAX MINI 70 vann nyfikenheten och den röda lilla kameran packades ned i resväskan. Det är något speciellt med att se hur en bild växer fram. Ögonblicket på den lilla pappersbiten är precis som förr i tiden fångat där och då, och ingen har valt ut den bästa bilden utav 40 digitala bilder. Enorm fotokvalité och stora mästerverk är dock inget man ska förvänta sig. Kameran är skapt för att vara en rolig kamera och det är just det som den riktigt bra på.

Kameran har ett ”selfie”-läge med inbyggd minispegel på fronten ­­– perfekt för att enkelt ta de moderna bilder som är så poppis idag. Dessutom har den självutlösare. Kameran är inte avancerad och har endast ett par inställningar, så att fotografera är verkligen lätt. För närbilder finns ett macroläge och för vybilder en landskapsläge. Kameran har även en Hi-Key funktion om man önskar extra effektfulla och ljusa bilder. Inga specialinställningar behöver göras vad gäller blixten, den läser av det omgivande ljuset och anpassar sig automatiskt. Instax Mini 70 är liten, mycket lättanvänd och ger ett roligt resultat. Särskilt i barns ögon. Vilgot som fick stå testmodell var synnerligen intresserad av bilderna och hur de växte fram. På resan har kameran blivit den roliga kameran och bilder har blivit minnesgåvor att ge bort läns vägen. "Filmrullen", 10 bilder per ask, är nog det enda man kan stöta på problem med innan man lärt sig att första bilden som tas är skyddslocket som åker ut.


3 kommentarer :

Emma, Sol som sol? sa...

Det var en söt liten sak, röd också! Men är inte filmen väldigt dyr?

Den där känslan man hade när man stod med bunten nyframkallade kort och man spänt bläddrar sig igenom, den känslan är det nog många som aldrig kommer att få uppleva nu. På gott och ont. För ofta var det där fotot som man trodde skulle vara så bra alldeles suddigt och värdelöst.

Marina sa...

Jag hade faktiskt beställt en sådan som "poänguttag" på Amex-kortet, men de var slut så det blev ingen...

Christine - 29° sa...

Så synd att den var slut Marina. :(
Tyvärr Emma är "filmrullarna" inte så billiga, runt 220kr för 20 bilder.