Rip Jack Inn

Bara sekunder efter att vi checkat in på RIP JACK INN, gått genom hotellområdet på fina stenlagda gångar och sett rummet pyntat med vackra blommor, ångrade vi att vi inte bokat fler nätter än två. För vilket helmysigt hotell! Modernt, charmigt, fint och väl genomtänkt in i minsta detalj. Bara den detaljen som att kallt vatten alltid finns att hämta gratis från en stor tillbringare ger ett enormt plus. Visserligen går det oftast att dricka kranvattnet i Costa Rica, vilket tillbringaren var fylld med, men det är ju lyxigt att få det isande kallt. Hotellet hyser en yogapaviljong samt en utomhusplats för yoga, vilket tycks vara populärt inte endast bland hotellets gäster. Två pooler, varav en mindre och en större. Så någon trång pool-känsla eller paxade solstolar existerar inte. Och hotellets läge kan man inte heller klaga på, det ligger visserligen inte på stranden Playa Grande men nästan, endast en stig bort. Så under 1 minuts promenad når man en av landets vackraste stränder, samt ett väldigt bra surfbryt.
Hotellets restaurang UPSTAIRS AT THE RIP JACK hittar man precis som namnet antyder en våning upp, varifrån man glimtar stranden. Utöver en fullsatt restaurang och ett sorl av människor fick vi också sällskap av de klassiska blå fåglarna som finns vid Playa Grande. Men efter att vi ätit frukost samt en middag där kände vi oss färdiga med själva restaurangen. Jag åt deras pasta med pesto, vitlök och soltorkad tomat, men den var tyvärr enormt smaklös. Möjligen var det så att de inte hade soltorkade tomater hemma, men då hade jag uppskattat om servitören sagt det. Priset ca 200kr, för en varmrätt och läsk, var det inte värt. Men hur som helst så älskade vi i alla fall själva hotellet!
Rip Jack Inn Hotel - Playa Grande - (Tamarindo) -  Costa Rica

1 kommentarer :

Emma, Sol som sol? sa...

Och en katt ingick dessutom! Bara det! Det verkar verkligen vara ett fint ställe, det där.44Den där vattentunnan, den skulle jag vilja ha hemma! Snyggt!