Utsikt över Quito

Att Quito är en stor stad (1.6 milj invånare) förstod vi snabbt, men först när vi åkte upp med TELEFERICO - QUITO SKYTRAL förstod man stadens enorma yta. Kabinbanan börjar på 2950 meters höjd och slutar vid Cruz Loma vid vulkanen Pichincha på 4050 möh. Vidunderlig utsikt var det mist sagt, men kallt, väldigt kallt. På toppen gick att gå en 5 timmar lång vandring, men det var ingenting för varken våra lungor eller "tunna" kläder. Så vi nöjde oss med den läckra utsikten och fick sedan sällskap i kabinbanan ned utav två äldre par från USA, som frågade om vi var i Ecuador på spring break. Ha, ha! Det kommer vi leva på länge.
Teleferico de Quito - Arnulfo Araujo / Western Avenue - Quito - Ecuador

4 kommentarer :

Marina sa...

Så häftigt!!!

Geddfish ♥ sa...

Kul att även kika in i din blogg. Fantastiskt!

Emma, Sol som sol? sa...

Ja, man får leva länge på vissa saker! (Som att jag var 41 el möjligen 42 när jag sista, knappast senaste, gången fick visa leg på systemet!)

Vi har också en teleférico hos oss men vi har ännu inte åkt den, Det har inte passat in. Men jag vill gärna göra det för där finns det en massa rovfåglar samt utsikten över Medelhavet och Benalmádena samt de intilliggande städerna måste vara helt otrolig. Så en klar dag, väntar jag på. Vari lite brist på den fronten senaste månaderna.

Det är en vacker plats ni är på just nu!

Siv sa...

Fina bilder från linbanans utsikt. Detta är inget för personer med höjdskräck som jag.