Blixtar - vilken är favoriten?

Är så glad att jag har en förstående man. Som t.ex. i går kväll då vi stängt hotelldörren för natten och är mitt uppe i en film, och jag ser hur det blixtrar utanför fönstret och bara måste ta med mig kameran och gå ut "en liten stund" (som det så ofta heter, men han vet att det kan vara en timme). Himlen bjöd på ett fantastisk skådespel. Så stativ åkt upp, fjärrutlösare fram, och sen försvann både tid och rum. Jag hade nog kunnat stått där hela natten. Beundrat blixt efter blixt, en himmel skiftande i färger och till en orkester av syrsor toppat med några vrålapor som soloartister. Slutartiderna för dessa bilder varierade mellan 30 sek till 1 minut per bild. Så ni kan säkert räkna ut att varje bild snabbt förvandlade "en liten stund" till en lång stund. Men vackert var det och jag är glad att min man är så förstående till kombinationen kamera och mig. För det finns i mitt liv tydligen aldrig något fel tillfälle för att försöka ta en bra bild.
Men här har jag svårt att välja en bild så därav blir det tre som publiceras. Någon favorit?Bella Vista Mar - Nosara - Costa Rica

10 kommentarer :

Marina sa...

Tre helt fantastiska bilder på naturens urkrafter! Jag förstår att du har svårt att välja och jag förstår också att du valde det här skådespelet framför filmen, oavsett vilken det var!

FREEDOMtravel sa...

Waow vilka bilder! Särskilt den första! Håller med, tur att du har en förstående man! :)

Ditte sa...

Fantastiska bilder! Och så bra du fångat dem. Väldigt svårt att välja, men det får bli bild nr 1.
Ha det fortsatt bra!
Tack för allt ni delar med er av.

Emma, Sol som sol? sa...

Det här måste jag ju visa för mannen min, det där är hans värld! Han kommer att bli sååååå avundsjuk på dig!

Biggeros.blogg.se sa...

Tyvärr min vän jag kan inte välja vilken bild som är finast. De är lika fina motiv!! Tänk det problemet har min man med mig med:D Vid varje tillfälle så hittar jag ett fint motiv. Det är princip var vi än ska.

Ama de casa sa...

WOW!!! Helt otroliga bilder! Fantastiska...

Bild nummer 1 får även min röst, men det är bara hårfint före bild 3.

Kattis sa...

Ååh sånna oväder är verkligen så häftiga att fånga på bild! Vart ju riktigt läckra bilder och min favorit är nog den första!☺

Ann-Louise sa...

Jag tycker nog också att bild nummer 1 är bäst även om alla tre är väldigt fina.

Veiken sa...

Oj oj oj, Vilket skådespel det kan bli när det åskar på kvällarna i tropikerna. Den första bilden är magisk. Vackert

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula ★ sa...

Wow vilka bilder :-D. Jag tycker det är riktigt vackert med åska och blixtrar så länge jag befinner mig inomhus ;)